Vágólapra másolva!
Az immár 41 éves egykori sztár, a valaha élt legnagyobb kosaras bevásárolta magát egy amerikai szuperbike-csapatba, amely most már Michael Jordan Motorsports néven szerepel a Chevrolet Superbike Championship 11 versenyből álló sorozatában.

A dolog előzménye, hogy Jordan szenvedélyes amatőr motoros. Tavaly éppen tankolni akart piros Ducatijával egy chicagói benzinkútnál, amikor összefutott James Casmay-jel, a csapat résztulajdonosával. Beszédbe elegyedtek, kiderült, Jordan mennyire imád motorozni, s a beszélgetés végén abban maradtak, Michael egy nagyobb összeggel beszállt a team szponzorálásába - olyannyira, hogy a névhasználatot is megvásárolta.

A szerződést februárban kötötték meg, melynek lényege, hogy Casmay végzi az ügyvezetői teendőket, Jordan pedig nevét és a dollárokat adja a közös vállalkozásba.

A március 4-i daytonai versenyen az MJM Team képviselője, Montez Stewart ugyan két kategóriában csak a 26. és a 28. helyet tudta megszerezni, de mindez Jordant korántsem tántorította el a további együttműködéstől. "Nincsenek egetverő elvárások. Michael azt mondta, csak versenyezzünk nyugodtan, s előbb-utóbb az eredmények is jönnek majd" - mondta Stewart.

Ch. Gáll András