Vágólapra másolva!
Képtelenségnek tűnik, de igaz: ötödszörre sem sikerült a hazai csapatnak nyernie az NHL Nyugati főcsoportdöntőjében, azaz San Josében ismét győzni tudott a Calgary Flames (0-3), 3-2-es vezetéshez jutva ezzel összesítésben. Amennyiben a kanadai együttes megtöri az átkot, szerdán saját közönsége előtt vívhatja ki a nagydöntőbeli szereplés jogát.

eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés
San Jose Sharks - Calgary Flames 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
gól:
Iginla, Nilson, Conroy
az állás: 3-2 a Flames javára.

Idegenben jobban megy, ez már megállapítható az NHL Nyugati főcsoportdöntőjében, miután a párharc ötödik összecsapásán sem tudott nyerni az aktuális hazai csapat, ezúttal a San Jose Sharks. A gólok sorát Jarome Iginla nyitotta meg, majd Marcus Nilson és Craig Conroy is betalált, 3-0-s sikerhez segítve a Calgary Flames csapatát.

A győztes kapujában Miikka Kiprusoff negyedik playoff-mérkőzésén ért el shutoutot, csapata pedig nyolcadik idegenbeli találkozóját nyerte a rájátszásban, közel kerülve ahhoz, hogy beállítsa a New Jersey Devils 1995-ös és 2000-es tízgyőzelmes csúcsát.

Amennyiben a Flames végre megtörné a hazai átkot, s nyerne szerdán Calgaryban, 1994 óta első kanadai csapatként jutna nagydöntőbe.