Vágólapra másolva!
Egy amerikai baseballrajongó összesen 25 ezer dollárért bérelt egy teljes szektort az október legelején sorra kerülő, három egymást követő Los Angeles Dodgers-San Fransisco Giants mérkőzés közül kettőre, mert abban reménykedett, hogy Barry Bonds, a vendégek élő legendája valamelyik összecsapáson megszerzi a jubileumi, 700. hazafutását (home-run).

A 28 éves Michael Mahan 6458 belépőt váltott a találkozókra. Számításai szerint a 40 éves Bonds éppen abba a szektorba ütötte volna ki a történelmi jelentőségű labdát, amely minden bizonnyal - például elárverezés révén - "visszahozta" volna az árát.

A bankár foglalkozású fanatikus rajongó több mint fél évvel ezelőtt határozta el magát a lépésre, ám pechjére Bonds ez idő alatt sziporkázott. Jelen pillanatban már 699 home-runnal büszkélkedhet, és még 12-szer lép pályára a Los Angeles-i sorozatig, így szinte biztosan kijelenthető, hogy nem a Dodgers-stadionban éri el a fantasztikus rekordot.

Éppen ezért Mahan már meg is kezdte a jegyek árusítását - persze áron alul -, amelyből több mint háromezer gazdára is talált.

Az idei szezonban Bonds lehet a profi baseball-liga (MLB) történetének harmadik játékosa, aki átlépi a bűvös hétszázas határt. Az örökranglistán Hank Aaron (755) és Babe Ruth (713) előzi meg az Óriások kiválóságát, aki egy szezonbeli 73 hazafutásával egyeduralkodó a sportág történetében.