Vágólapra másolva!

Meccsen halt meg a nashville-i NHL-sztár

Tragédia történt egy lett bajnoki jégkorong-mérkőzésen: Szergej Zsoltok, a Riga 2000 csapatának NHL-sztárja az öltözőbe menet összeesett és meghalt.

A 31 éves csatár, aki azért játszott hazájában, mert a tengerentúlon bérvita miatt szünetel a liga küzdelemsorozata, rosszullétre panaszkodott, majd a folyosón összerogyott, és már nem tudták megmenteni életét. Az első diagnózis szerint szívprobléma okozhatta halálát.

Zsoltok pályafutása során többször hagyott ki vagy fejezett be idő előtt meccset hirtelen rátörő fáradtság miatt. Utoljára 2003 januárjában történet vele ilyen, de az akkori orvosi vizsgálat nem állapított meg rendellenességet.

A hazájában igen népszerű, kétgyermekes hokis 1992 óta szerepelt az NHL-ben, utolsó klubja a Nashville Predators volt. Összesen 588 találkozón lépett jégre, és 258 pontot (111 gól, 147 gólpassz) gyűjtött.

Most nyáron Arturs Irbével, a szintén az észak-amerikai profi ligában korongozó barátjával jótékonysági akcióba kezdett, NHL-es relikviákat bocsátott árverésre, a befolyó összeget pedig rászoruló gyermekek családjának adta.