Vágólapra másolva!
Az All-star hétvége előtti utolsó játéknapon Reggie Millernek szóltak a fanfárok az NBA-ben, az Indiana 39 éves hátvédje ugyanis 36 pontot dobott a Portlandnek, győzelemre vezetve ezzel a Pacerst.

Miller december óta nem szerzett 20 pontnál többet, erre most bepakolt harmichatot a TrailBlazers kosarába, így még azt is elviselte az Indiana, hogy Jackson és O'Neal leragadt kilenc, illetve tíz pontnál.

A Boston nem kapkodta el a Memphis elleni meccs befejezését, Ricky Davis 3,9 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes kosarat. A Chicagóban az utolsó negyedben 15 pontot szóró Ben Gordon és a 28 pontot, közte hat hármast dobó Kirk Hinrich volt a kulcsember, a Bikák le is nyomták a Torontót, méghozzá az idény legjobb támadójátékával.

A Detroit lassan elfelejt veszíteni, a bajnok utolsó tíz meccséből kilencet megnyert, ezúttal a Philadelphiát kapták el Hamiltonék, pedig a Sixers zsinórban három diadal után fogadta a Pistonst. A Charlotte éppen ellentétes utat járt be, két zakó után ismét győzelemnek örülhettek, a Denver ellen a 33-19-re megnyert harmadik negyed döntött.

A Cleveland a James, Ilgauskas, Gooden triónak köszönheti elsősorban az Atlanta elleni sikert, ők hárman ugyanis 65 pontot tettek a közösbe. A Sacramento hetedik meccsén a hatodik vereségét szenvedte el, ezúttal a New Jerseytől, ahol a Kidd, Carter, Krstic hármasfogat tette a legtöbbet a diadalért.

Hiába szorgoskodott össze Toni Kukoc egyéni idényrekordot jelentő 20 pontot, a New York lenyomta a Milwaukee-t, méghozzá úgy, hogy a magát "szerényen" az NBA legjobb irányítójának tartó Stephon Marbury a kispadon csücsült az utolsó negyedben.

Damon Jones valószínűleg elég nehezen viselte, hogy nem hívták meg az All-star hétvége hárompontos dobó versenyére, ezért bevágott nyolc triplát a Clippersnek, és így zsinórban hetedszer vonulthatott le győztesen a parkettről a Miami, a Los Angeles-i csapat ugyanakkor éppen ennyiszer kapott ki egyhuzamban.

A San Antonio 5-2-es mutatóval zárta a hét állomásból álló túráját, amelynek utolsó találkozóján a New Orleans hajolt meg Duncanék előtt. A Golden State remek második félidei játékával fordítani tudott a Seattle ellen, és meglepetésre legyőzte a nyugati konferencia harmadik helyén álló Sonicsot.