Vágólapra másolva!
Története legfényesebb sikere előtt áll a tanulmányi szempontból a földkerekség egyik legnívósabb, de nem igazán sportra specializálódott egyeteme, a Harvard. A cambridge-i (Massachusetts állam) felsőoktatási intézmény nőikosárlabda-csapata szerdára virradóra 70-67-re legyőzte a Dartmouth együttesét a konferencia (Borostyánliga - Ivy League) rangadóján, egyszersmind utolsó fordulójában, s ezzel holtversenyben az élen végzett.

Ahhoz, hogy a Harvard bejusson az országos, 64 csapatot felvonultató döntőbe, szombaton a playoffon le kell győznie - megint csak a Dartmoutht. A keddi meccsen is Cserny Réka (20 pont, 7 lepattanó, 4-4 gólpassz és labdaszerzés) volt a mezőny legjobbja.

A Fazekas Mihály Gimnáziumból a Harvardra került s ott negyedéves, azaz végzős, 23 éves budapesti lány ragadta magával csapatát, amikor az a második félidő közepén 15 pontos hátrányba került. A 190 centis, hatszoros magyar válogatott Cserny idén is a Borostyánliga legjobb kosárlabdázója lett, a konferenciában ő a gólkirály, s az országos listán is a hetedik helyen áll 21 pontos átlagával. Nem véletlen, hogy ő a Harvard csapatkapitánya.

Cserny mind a 40 percet a parketten töltötte, 15 dobásából 8 volt jó, triplából 2/4, büntetőből 2/5 volt a mérlege.

A győzelemmel a Harvard 20/7-es mérleggel zárta az alapszakaszt, míg a Dartmouth csak 16/10-zel, de a csoporton belüli ellenfelekkel mindkettejüknek 12/2 a mutatója, ezért van szükség a rájátszásra.

Ch. Gáll András