Vágólapra másolva!
Vasárnapra virradóra a Rhode Island-i Providence-ben szertefoszlottak a Cserny Réka vezérelte Harvard egyetem nőikosárlabda-csapatának döntős álmai. A Borostyánliga (Ivy League) első helyét, egyszersmind a 64 csapatos országos NCAA-fináléba jutást eldöntő mérkőzést a Dartmouth csapata ellen ugyanis 75-61-re elbukta a cambridge-i gárda.

Ezzel az eredménnyel a Dartmouth konferencián belüli mérlege 13/2-re javult, a Harvardé 12/3-ra romlott, s hiába volt a jobb általános mutató (20/8 a 17/10-zel szemben), ha a szabályok értelmében a továbbjutásról a csoportbeli ellenfelekkel szembeni eredmények döntenek.

A sorsdöntő meccsen is Cserny volt a Harvard legjobbja 15 pontjával és 9 lepattanójával, valamint 3 labdaszerzésével, de az ellenfél kiegyensúlyozottabb csapatjátékot mutatott, és lényegében végig vezetve győzött. Ezzel Cserny Réka kosaras karrierje befejeződött a Harvard csapatában, hiszen idén végez a magyar kosaras. Az mindenesetre szép emlék, hogy a 2004-2005-ös idényben megválasztották a Borostyánliga legjobb játékosának.

Ch. Gáll András