Vágólapra másolva!
Közmunkára és pénzbírságra ítélték az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Indiana Pacers három játékosát, akik tavaly november 19-én részesei voltak az Egyesült Államok sporttörténetének legvadabb verekedésének.

A Detroit Pistons elleni bajnokin ellenfeleiket és a szurkolókat is tettleg bántalmazó Ron Artest, Jermaine O'Neal és Stephen Jackson egyaránt 60 órás közmunkát köteles végezni, s büntetésük 250 dollár. Ezen kivül mindhármuknak részt kell venni egy agresszió-kezelésről szóló tanfolyamon.

Az ügyész úgy ítélte meg, hogy a három renitens a jövőben könnyebben lehet féken tartani, ha nem börtönbüntetést kapnak, viszont amennyiben a következő 12 hónapon belül bűncselekményt vagy kihágást követnének el, akkor szigorúbban kezelik majd ügyüket. Két verekedő társuk, David Harrison és Anthony Johnson tárgyalása októberben lesz.

A szégyenteljes eset miatt az NBA Artestet az elmúlt idény teljes hátralévő részére eltiltotta, Jackson 30, O'Neal - fellebbezés után - 15, míg Johnson 5 mérkőzést hagyott ki, ugyanakkor Harrison megúszta figyelmeztetéssel. A Detroitban Ben Wallace 6, Chauncey Billups, Elden Campbell és Derrick Coleman 1-1 találkozóra szóló büntetést kapott.