Vágólapra másolva!
Az Edmonton Oilers hazai pályán 4-3-ra legyőzte a Detroit Red Wings együttesét, így 4-2-es összesítéssel búcsúztatta az alapszakasz legjobbját az NHL rájátszásának első fordulójában.

Két harmad után a vendégek vezettek 2-0-ra, ám a zárófelvonásban a kanadai együttes négyszer is eredményes volt. A továbbjutást eldöntő találatot a cseh Ales Hemsky ütötte 1:06 perccel a lefújás előtt.

A Detroit kiesése az eddigi legnagyobb meglepetés a mostani playoffban: a Red Wings ugyanis az alapszakaszban 29 ponttal többet szerzett, mint riválisa. Az amerikai együttes 1994 óta a hetedik elsőszámú kiemelt, amelyet a nyolcadikként rangsorolt alakulat ejtett ki. Az Edmonton 1998 után először nyert rájátszáspárharcot.

Nyugaton már csak egy csata nem dőlt el, mivel az Anaheim Mighty Ducks Scott Niedermayernek az 55. percben szerzett találatával nyert a Calgary Flames ellen, így az utolsó, magyar idő szerint csütörtök hajnali, Calgaryban esedékes hetedik mérkőzésen derül ki, ki jut tovább.

Ebben a főcsoportban még az is elképzelhető, hogy mind a négy párharcban az alacsonyabban kiemelt együttes kerül a következő körbe: a Detroit (1.), a Dallas (2.) és a Nashville (4.), már búcsúzott.

Nyugati főcsoport:
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 4-3
A párharcot az Edmonton nyerte 4-2-re.

Anaheim Mighty Ducks - Calgary Flames 2-1
állás: 3-3

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.