Vágólapra másolva!
Négy perccel a végső dudaszó előtt még kilenc ponttal vezetett a Dallas Mavericks a Phoenix Suns ellen az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjében, a végén mégis a vendégek örülhettek. A győztes kosarat fél másodperccel a zárás előtt szerezte Boris Diaw, aki 34 pontjával a mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

Az idei rájátszásnak megfelelően nagyon szoros csatát vívott egymással a két gárda, a Phoenix ötödik, a Dallas hatodik olyan mérkőzését játszotta, amelyen három pontnál kisebb különbség volt a felek között, vagy hosszabbításban dőlt el.

A Phoenix előtt öt éven keresztül a texasiakat szolgáló Steve Nash szokás szerint húzóembere volt a Sunsnak, 27 pontja mellett kiosztott még 16 gólpasszt is. A legfontosabb pontjait akkor szerezte, amikor 3:43-mal a vége előtt 114-105-re vezetett a Mavericks, Nash ekkor bevágott két triplát és két büntetőt, amivel egy pontra felhozta csapatát

A következő támadásnál Shawn Marion zsákolásával már a vendégeknél volt az előny, majd 5 másodperccel a vége előtt a karriercsúcsot jelentő 30 pontig jutó Devin Harris kosarával visszavette a vezetést a Dallas, de tartogatott még fordulatot az utolsó pár másodperc.

Diaw ugyanis lefordult Stackhouse-ról, majd az alapvonalról célba vette a gyűrűt, és mivel sikerrel járt, egyben meg is nyerte a meccset a Sunsnak, a végeredményt Tim Thomas állította be két büntetővel, miután a Dallas eladta a labdát a legvégén.

Nyugati főcsoport, döntő:
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 118-121 (29-35, 29-27, 37-29, 23-30)
legjobb dobók: D. Harris 30, D. Nowitzki 25 (19 lepattanó), J. Stackhouse 16, illetve B. Diaw 34, S. Nash 27 (16 gólpassz), S. Marion 24 (13 lep.)
a párharc állása: 1-0 a Phoenixnek