Vágólapra másolva!
Több sztár is csapatot cserélt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) az átigazolási időszak nyitónapján.

Az NHL történetének legmagasabb játékosa, a szlovák Zdeno Chara elhagyta az Ottawát és a Boston Bruinshoz szerződött öt évre 37,5 millió dollárért. A gárda megszerezte az Atlantával az elmúlt idényben 97 pontot gyűjtő Marc Savardot is. A kanadai alakulat már nem számít a torinói olimpia óta sérült cseh Dominik Hasekre, ezt bizonyítja, hogy leigazolta a Carolinával friss Stanley-kupa-győztes svájci Martin Gerbert.

A bajnok Hurricanes három évre, 13,5 millióért megtartotta a playoffban pontkirály, 21 esztendős Eric Staalt, míg a döntős ellenfél, az Edmonton a kapus Dwayne Rolosonnal (3 év, 11,1 millió) és a csatár Fernando Pisanival (4 év, 10 millió) állapodott meg a folytatásról.

A liga egyik legjobb hátvédje, Rob Blake elhagyta a Coloradót és visszament Los Angelesbe. A Toronto is a hátsó alakzatát erősítette meg: a cseh Pavel Kubina Tampából, Hal Gill pedig Bostonból jött. A Phoenix ugyancsak védőt igazolt: Ed Jovanovski Vancouvert hagyta el, ő öt idény alatt 32,5 millióval lesz gazdagabb.