Vágólapra másolva!

Kisebb szabályváltoztatások az NHL-ben

Az ütőkre és a "színészkedésre" vonatkozó új szabályokat fogadtak el az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A botok az eddiginél jobban görbülhetnek, így könnyebb velük felemelni a pakkot, illetve keresztbe lőni. Akik viszont szabálytalan "kanyart" használnak, kiállítást és pénzbüntetést kapnak. Első esetben két perc és 200 dollár, másodikra két perc és 1000 dollár, harmadikra végleges kiállítás és egy mérkőzésre szóló eltiltás jár.

Minden további esetnél duplázódik a kényszerpihenő ideje. Ha valaki az alapszakaszban, a büntetőlövés során használ szabálytalan ütőt, a csapata elveszíti egy rávezetés lehetőségét. Ha viszont az egyik csapat azt jelzi, hogy az ellenfél szabálytalan bottal játszik, ám kiderül, hogy mégsem, akkor a "feljelentő" kap pénzbüntetést és kétperces kiállítást, illetve a büntetők során elveszít egy kísérletet.

A színészkedésért - vagyis a bíró becsapásának szándékáért - először figyelmeztetés és kétperces kiállítás, másodikra 1000 dollár bírság és két perc büntetés, harmadikra pedig egy mérkőzésre szóló eltiltás jár. A további esetnél megkétszereződik a kényszerpihenő időtartama.