Vágólapra másolva!
Elképesztő harmadot produkált a Buffalo Sabres együttese a Tampa Bay Lightning ellen, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A hazai együttes a második 20 percet 7-0-ra nyerte, Thomas Vanek és Paul Gaustad két-két gólt is vágott, így a Szablyások 7-2-re nyertek.

Kétéves szerződést kötött John Stevens edzővel a Philadelphia Flyers jégkorongcsapata. A szakember egy hónapja vette át az együttes irányítását Ken Hitchcocktól, 4-7-1-es mérlegével úgy tűnik, meggyőzte a klub vezetését.

"Stevens vezetésével stabilizálódott a csapat helyzete, ebből már lehet építkezni, s előretekinteni" - nyilatkozta Paul Holmgren, a Flyers általános igazgatója.

"Tudom, hogy sok munkánk lesz még, de látok potenciát a csapatban" - vélte Stevens. A gárda, amely az elmúlt 11 szezonban mindig eljutott a rájátszásig, idén a legrosszabbak közé tartozik. Ezt bizonyította a hétfői játéknapon is, amikor hazai környezetben 5-3-ra kikapott a Pittsburghtől. Érdekesség, hogy idén már négyszer találkoztak a felek, s mindig a Penguins nyert.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 7-2
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-5
Boston Bruins - Florida Panthers 2-3
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 1-3
Ottawa Senators - Minnesota Wild 5-3
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 4-2
Dallas Stars - Colorado Avalanche 5-4