Vágólapra másolva!
Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt, hogy nem lesz címvédés az amerikaifutball-ligában (NFL), ugyanis a Super Bowl-győztes Pittsburgh Steelers vasárnapi vereségével már biztosan nem juthat be a rájátszásba.

Az acélvárosiaknak ez azért is fájhat, mert korábban egy bajnoki cím után mindig újra nyertek: 1975 után 1976-ban, majd 1979-et követően 1980-ban is sikerült ismételniük, azonban a 2006-os diadalukat már nem tudják lekopírozni. A Pittsburgh öt elsőségével holtversenyben vezet a hozzá hasonlóan szintén kiesett San Francisco 49ers és a biztos playoff-szereplő Dallas Cowboys csapatával.

A Steelers gyenge szezonkezdése miatt - "félidőben" két győzelemmel és hat vereséggel állt - marad le a playoff-ról, habár a Baltimore Ravenstől hazai pályán elszenvedett 31-7-es vereséggel pecsételődött meg a sorsa.

Az utolsó előtti forduló a bajnok kiesésén és Peyton Manning, az Indianapolis Colts irányítójának rekordján (hetedszer jutott 4000 dobott yard fölé) kívül még egy érdekességet tartogatott: Michael Vick, az Atlanta Falcons irányítója lett az első ember a posztján, aki 1000 futott yard fölé jutott. Csapata azonban a mérföldkőnek számító csúcs ellenére hazai pályán kikapott a Carolina Pantherstől, s ezzel alaposan megcsappantak esélyei a rájátszást illetően.

A rájátszásba jutott csapatok:
AFC (még két hely kiadó):
New England Patriots, Baltimore Ravens, Indianapolis Colts, San Diego Chargers

NFC (1):
Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys, Chicago Bears, New Orleans Saints, Seattle Seahawks