Vágólapra másolva!

Shaq uralta a hazai pályás All-Star gálát

Nyugat csapata az utolsó percekig nyitott csatában nyert a Los Angelesben rendezett 53. NBA All-Star mérkőzésen. A 136-132-re veszítő Kelet összesítésben még mindig sokkal jobban áll, 30 győzelem mellett csak 23 veresége van. A mérkőzés legjobbjának Shaquille O'Nealt, a Lakers hazai pályán játszó centerét választották.

Ch. Gáll András jelenti Los Angelesből

Jack Nicholson, Will Smith, Lennox Lewis, Naomi Campbell (a csúcson visszavonult bokszvilágbajnok oldalán), Joe Pesci, Andy Garcia, Gladys Knight, P. Diddy, Christina Aguilera, Beyoncé, Arnold Schwarzenegger. Jó kis névsor, nemde? Persze kosárlabdázókat is láttunk vasárnap este a Staples Centerben, csakhogy a nézőtéri hírességek már-már nagyobb figyelmet kaptak az 53. All-Star gálán, mint azok, akikért előbbiek kifizették a több száz dollárt, a belépőjegyek árát. Hiába, Hollywood itt van egy kőhajításnyira, és az Angyalok Városában nem lehet megúszni egy kis puccos sztárparádét.

Ha jobban belegondolunk, a vasárnapi All-Star meccs éppen csak az ürügyet szolgáltatta a szakadatlan bulizáshoz. Bulit rendezett Magic Johnson, a Lakers résztulajdonosa és Shaquille O'Neal is, akinek pedig vasárnap játszania kellett. Shaq a Playboy Mansionban tartotta péntek éjjel az összejövetelt, el lehet képzelni, milyen volt a társaság és a körítés, patakokban folyt a whisky, a sör és a pezsgő. Voltak Playboy-nyuszik is, de Shaq nem velük töltötte az időt, hanem feleségével - négy gyermeke édesanyjával.

A bevezetőben felsorolt hírességek közül egyébként Schwarzenegger nem filmsztári, hanem kormányzói minőségében tette tiszteletét, mondott is egy rövid beszédet a feldobás előtt (ékes grazi tájszólásban), amit a közönség kifütyült. Christina Aguilera az amerikai himnuszt énekelte szédületes dobkísérettel, R&B stílusban, Beyoncé pedig a nagyszünetben ereszkedett alá a mennyezetről egy fémglóbusz tetején állva. Aztán rágyújtott egy nótára, hogy megmutassa, miért is kapott az idén Grammy-díjat. Betoltak egy tortát is, a 70. születésnapját ünneplő Bill Russell kapta - az ősz kosárlegenda több aranygyűrűvel rendelkezik, mint bárki más: 1958 és 1969 között tizenegyszer nyert bajnokságot a Boston Celticsszel, ebből kilencet zsinórban. Legtöbbször a Lakers rovására, mégis óriási ovációban volt része.

Aztán feldobták a labdát, a 228 centis Jao Ming és a 211 centis Jermaine O'Neal ugrott érte, az alacsonyabb keleti kosaras hozta el. Ha már a Keletnél tartunk: remekül játszottak a jóval alacsonyabb atlanti-partiak, Vince Carter szédületeseket zsákolt, Kenyon Martin ugyancsak, Tracy McGrady pedig egy alkalommal önmagának adott gólpasszt: feldobta a labdát a palánkra, majd a visszapattanót három ember között behúzta a gyűrűbe! Sokan háborogtak, hogy mit keres egy All-Star meccsen egy olyan kutyaütő, mint Jamaal Magloire a New Orleans Hornetsből - aztán tessék, az első félidőben a 211 centis center szerezte a legtöbb pontot, tizenkettőt. Sőt, a továbbiakban sem lankadt, és amikor hat perccel a vége előtt lecserélte Rick Carlisle edző a szinte teljesen ismeretlen centert, 19 pontjával ő volt a mezőny legeredményesebb kosarasa.