Társoldalunk:

Kokó beállt a Boxutcába

Kovács István amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok ökölvivó tipikusan olyan hiresség, akiről visszavonulása óta talán még többet irnak, mint aktiv bokszoló korában. Minden idők egyik legeredményesebb ökölvivója az üzleti életben hasonló babérokra tör, mint egykor a szoritóban, s ebbéli törekvésének legfrissebb eredménye a Bajcsy-Zsilinszky út és az Ó utca sarkán létrehozott Boxutca nevű étterem, melynek szerdán este tartották a megnyitóját, megannyi hiresség - sőt: világnagyság - részvételével.

Videofelvételek:
Kokó köszöntője
David Coulthard megérkezik
A működési engedély átadása
David Coulthard köszöntője

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Kokó feleségével és kisfiával a Boxutcában
Képgaléria: sztárparádé Kokó belvárosi éttermének megnyitóján
Kezdetben - hivatalosan - még senki sem sejtette, de az estély végére az is kiderült, miért Boxutca a pompás, mediterrán hangulatú és konyhájú étterem elnevezése. Ugye, nemcsak az ökölvivás okán. Tudniillik mire a hangulat némiképp emelkedettebbé vált, megérkezett a Formula-1 világának egyik élő legendája, a skót David Coulthard, a West-McLaren Team első számú pilótája. S előkerült egy "Ezüst Nyíl", egy McLaren-Mercedes Formula-1-es versenyautó is, az a modell, amellyel Coulthard 1999-ben versenyzett - teljes életnagyságában.

Addig azonban lezajlottak a formaságok - Farkas György, Terézváros polgármestere például hivatalosan átadta az étterem működési engedélyét.

Közben az étteremben megjelent a honi társasági és sportélet krémje. Csollány Szilveszter tornász olimpiai bajnok, Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott NHL-be igyekvő kapusa, Kálnoki Kis Attila öttusa-világbajnok, ma már főszerkesztő, Kokó labdarúgó barátai: Lipcsei Péter, Szűcs Lajos, Keller József a Fradiból, Lisztes Krisztián Brémából, aztán Szántó Imre, azaz "Öcsi bácsi", Kovács Pista edzője, Kepes András, akinek Desszert cimű műsorában Kokó is szerepelt, Palik László, a Hungaroring Rt. ügyvezető igazgatója. És még sokan mások.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
A büszke tulaj az Ezüst Nyíllal
"Fél évtizede álmodozom arról, hogy afféle olasz zsánerű vendéglős legyek, egy olyan étteremtulajdonos, aki esténként leül az egyik asztalhoz, elbeszélget vendégeivel, azaz társasági életet él" - mondta Kovács István, aki menedzserével és jó barátjával, Dámosy Zsolttal ötven-ötven százalékban tulajdonosa az étteremnek. "Hét hónap szakadatlan munkája van ebben a megnyitóban. A Boxutca 400 négyzetméteres alapterületű, egy sörözőből, egy business cornerből, egy bárból és egy étteremből áll. A konyha tipikusan mediterrán, színvonala első osztályú, árfekvése jóval alacsonyabb."

Koko mindezt egy speciális, külön a ház számára készitett, Boxutca márkájú szivart pöfékelve mondta el.

Pontban tízkor felgördült a függöny, előbukkant az "Ezüst Nyíl", és pilótája, maga David Coulthard is, aki egyenesen a barcelonai tesztvezetésről érkezett, s csütörtökön már tovább is áll Szentpétervárra.

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Coulthard: idén nem lehet megverni Schumachert

Korábban:

Szerdán nyit Kokó Boxutcája