Összeesett, majd tolókocsiban kellett levinni a futópályáról a világbajnok sportolót - videó

2023.08.20. 10:20

Az amerikai 4x400 méteres női váltóval világbajnok Britton Wilson összeesett a célban a budapesti atlétikai világbajnokság vasárnap délelőtti programjában megrendezett 400 méteres síkfutás előfutamában.

Wilson sokáig tartotta magát az élmezőnnyel, ám a célegyenesben folyamatosan visszaesett, és többek között az egyéni csúcsot futó Rapai Fanni is megelőzte őt.

A célbaérés után Wilson a térdére támaszkodott, majd a földre rogyott, és végül tolókocsiban kellett levinni őt a pályáról.

Britton Wilson tólószékben hagyta el a pályátForrás: AFP/Jewel Samad

A Nemzeti Atlétikai Központ többezres közönsége Rapai eredménye miatt előbb ujjongott, ám ezután megdöbbenve, elcsendesedve vette tudomásul az ijesztő jelenetsort.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.