Mäkinen a Subarut választotta

Vágólapra másolva!
A Subaru hétfőn megállapodott a négyszeres ralivilágbajnok Tommi Mäkinennel, aki navigátorával, Risto Mannisenmäkival együtt 2002-ben csatlakozik majd új csapatához. Mindez azt is jelenti, hogy Richard Burns valószínűleg a Pegugeot-nál  folytatja pályfutását.
Vágólapra másolva!

A 37 éves Mäkinen két évre írt alá Subaruhoz, véget vetve hosszadalmas, több mint hat éves kapcsolatának a Mitsubishivel. A finn pilótát a Pegueot és a Ford is csábította, és marasztalta a Mitsubishi is.

"Úgy érzem, itt volt az ideje, hogy váltsak, s rendkívül felvillanyoz az a fantasztikus lehetőség, amit a Subarutól kaptam - mondta Mäkinen. "A csapatnak nagyon határozott koncepciója van a világbajnokság megnyerésére, és én büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek. Nagy tisztelettel fogadtak a Subarunál, alig várom, hogy megkezdődjön a közös munka."

A jelenleg még Mitsubishi Lancerrel versenyző Mäkinen három futammal az idei sorozat befejezése előtt a brit Colin McRae-vel (Ford Focus WRC) holtversenyben, 40 ponttal az élen áll. Vagyis: van esélye arra, hogy 1996, 1997, 1998 és 1999 után ismét világbajnok legyen, ugyanazzal a márkával.

"Az elmúlt öt évben mutatott teljesítményét tekintve a többi pilóta meg se közelíti Tommit. Jövőre, velünk a csillagos ég lesz
számára a határ" - jelentette ki David Lapworth, a csapat egyik vezetője. Az idei sorozatból még a korzikai, az ausztrál és a brit rali van hátra.

(bg)