Új főmérnök a Ford ralicsapatánál

Vágólapra másolva!
A Ford bejelentette, hogy a következő szezonban Christian Loriaux személyében új technikai igazgatója lesz a csapatnak. A 35 éves belga szakember Günther Steiner helyére kerül, aki a Jaguar Forma-1-es istállójához igazolt.
Vágólapra másolva!

Loriaux motorsport-karrierje 1991-ben kezdődött a Prodrive-nál, mint formatervező. 1998-ban főmérnök lett, de a Ford szempontjából még ennél is fontosabb, hogy mindegyik pilótával - Colin McRae, Carlos Sainz és Markko Märtin - dolgozott még a Subarunál eltöltött éveiben.

"Óriási lehetőség számomra. A Ford nagyon jó csapat, kiváló pilótákkal. A Focus RS WRC már megmutatta, hogy versenyképes autó, és nagy reményekkel indulhatunk harcba a vb-címért. Nagyon várom, hogy ismét együtt dolgozzak Colinnal és Carlosszal, akik a legjobbak a mezőnyben, Markko pedig egyértelműen az egyike az ügyes fiataloknak."

"Christian egy óriási erősítés a Fordnak, hiszen kiváló a ralis előélete. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan motivált és nagy rali-ismeretekkel rendelkező szakember, mint Christian, a világbajnoki címig viheti a csapatot" - mondta Martin Whitaker, a Ford Racing európai igazgatója.

Kovács Iván

Ajánlat: