Burns jövője bizonytalan

Vágólapra másolva!
A múlt héten a Subaru egy végzést szeretett volna kieszközölni a londoni legfelsőbb bíróságon, mely arra irányult, hogy a 2001-es világbajnok Richard Burns ne tesztelhesse a Peugeot 206 WRC-t.
Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Burns tesztelheti a Peugeot-t

Az ítélettel csak egy apró csatát nyert a francia gyár, de a háború még közel sem dőlt el. Burns jövője még bizonytalan, és az idény már lassan elkezdődik. A Subaru mindenesetre három lehetőséget kínált fel az angol versenyzőnek.

1. Imprezával versenyzi végig a tizennégy vb-futamot.
2. Nem vesz részt a 2002-es világbajnoki sorozatban.
3. Tízmillió font ellenében csapatot válthat.

Burns ügyvédjén keresztül azzal védekezett, hogy a Subaru a négyszeres világbajnok Tommi Mäkinent az ő helyére igazolta. Ezt bizonyítandó egy október 15-én megjelent cikkre hivatkozott, amiben az áll, hogy a Subaru első számú pilótának igazolta le Mäkinent. Előkerült egy levél is, amiben a Subaru sok sikert kíván Burnsnek az új csapat színeiben.

A Subaru valóban küldött ilyen levélkét, viszont Burns megfeledkezett a szerződés azon feltételéről, hogy amennyiben világbajnok lesz, maradnia kell. Márpedig ezt elég nehéz lenne letagadni, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a vb vége előtt négy futammal senki sem fogadott volna Burns diadalára, így joggal búcsúztatták őt. A Subaru részéről hozzátették, hogy a világbajnoki cím óriási reklámértékkel bír, és abban mindkét fél már idejében megegyezett, hogy ebben az esetben nem válnak meg egymástól.

David Lapworth csapatfőnök szerint Burns azért akarta elhagyni az istállót, mert kétségei voltak a Subaru versenyképességét illetően, de most hogy világbajnok lett, ezt aligha mondhatja. A folytatás már a bíróságon zajlik, s az eredmény az ügyvédek rátermettségén múlik. Egy dolog viszont biztos: mi mindenképpen jól járunk, akár Peugeot-val, akár Subaruval áll rajthoz Burns Monacóban.