<P>Mäkinen a Monte-Carlo rali győztese </P>

Vágólapra másolva!
A Citroën visszavonta fellebbezését, s így a rossz szervizponton elvégzett kerékcsere miatt nem Sebastien Loeb, hanem a subarus Tommi Mäkinen a Monte-Carlo rali győztese.
Vágólapra másolva!

"Annak érdekében, hogy továbbra is jó viszonyt tartsunk fenn a Nemzetközi Automobil Szövetséggel és a többi versenyzővel, úgy döntöttünk Sebastien Loebbel és navigátorával, Daniel Elenával, hogy a Citroën nem fellebbez a kétperces büntetés érvényessége ellen" - nyilatkozta aa csapat szóvivője.

A citroënes pilóta azért kapott büntetést a Monte-Carlo ralin, mert rossz helyen cserélték le a kerekét. A csapat fellebbezett a döntés ellen, s így Loeb folytathatta a versenyt, amelyet meg is nyert. Ez volt az első győzelme élete második világbajnoki ralifutamán.

Tommi Mäkinen saját elmondása szerint időközben egy kicsit visszafogott a tempójából, mikor értesítették a büntetésről, s ezért értetlenül állt a dolgok előtt, mikor később megtudta, hogy a büntetést felfüggesztették.

A fellebbezéstől való visszalépés következtében Loebnek be kell érnie a második helyezéssel, s a négyszeres világbajnok Mäkinen pedig megszerezte zsinórban negyedik monte-carlói győzelmét. Így 24 győzelmével minden idők legsikeresebb ralipilótájává lépett elő.

Korábban: