Talmácsi a vb élmezőnyébe akar kerülni

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor gyorsasági motoros és új csapata, az Italjet bemutatkozott a nagyközönségnek szerdán a Hungaroringen. A 125 köbcentis kategória tavalyi harmadik legjobb újonca a világbajnokság első öt helyezettje közé várja magát.
Vágólapra másolva!

Fotó: [origo]
Talmácsi: "Reszkess, világ!"

Új csapata idén minden futamon két komplett motorral, egy főszerelővel és két szerelővel segíti Talmácsit, akinek csapattársa Stefano Perugini lesz. Alaposan felújított motort kap a magyar versenyző: a hatsebességes, folyadékhűtésű motor képes 13 ezret pörögni percenként, új fejlesztésű az aluminium váz és a fékrendszer, a jármű ötküllős magnézium kereken gurul. Jobbak lettek a gumik is az előző évihez képest, idén a Dunlop szállít, így három helyett hét gumiból is választhat a magyar.

Talmácsi újságírók kérdéseire elmondta: "Csapattársam azt nyilatkozta, csak a kipufogóját nézhetem idén, szerintem viszont nem is ő az igazi ellenfelem, hanem például Manuel Poggiali, a mezőny egyik nagymenője. Felkészülésem főként squashból (amely a refexeket és a kondíciót is javítja), futásból és konditermi edzésekből állt. A nagy ellenfelek? Így előre nem tudnék róluk nyilatkozni, de megverném őket!"

A 16 futamos világbajnokság idénynyitójáig az Italjet február 18-án Valenciában, majd márciusban Olaszországban és Spanyolországban tesztel. A vb összes futamát közvetíti az Eurosport.

A Moto GP versenynaptára:
április 7., Japán Nagydíj, Szuzuka
április 21., Dél-afrikai Nagydíj, Welkom
május 5., Spanyol Nagydíj, Jerez
május 19., Francia Nagydíj, Le Mans
június 2., Olasz Nagydíj, Mugello
június 16., Katalán Nagydíj, Montmelo
június 29., Holland Nagydíj, Assen
július 14., Angol Nagydíj, Donington Park
július 21., Német Nagydíj, Sachsenring
augusztus 25., Cseh Nagydíj, Brno
szeptember 8., Portugál Nagydíj, Estoril
szeptember 21., Brazil Nagydíj, Rio
október 6., Csendes-óceáni Nagydíj, Montegi
október 13., Malajziai Nagydíj, Sepang
október 20., Ausztrál Nagydíj, Adalaide
november 3., Európa Nagydíj, Valencia

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]