Társoldalunk:

Panizzi hozta a hazait

A nagy esélyes francia Panizzi-testvérpár és a világbajnok Peugeot-istálló fölényes győzelmével fejeződött be a Korzika-rali, a vb idei harmadik viadala. A második és a harmadik helyen a győztes páros márkatársai - a finn Marcus Grönholm és a címvédő brit Richard Burns - végeztek. Az összetettben továbbra is Grönholm áll az élen.

Fotó: EPA
Panizzi, Peugeot, pezsgő
A fordos skót Colin McRae kezét törte, amikor autójával felborult a 15. szakaszon. Navigátorával, Nicky Gristtel segítség nélkül szállt ki a roncsból, és úgy tűnt, néhány horzsoláson kívül egyikük sem szenvedett komolyabb sérülést, de később az 1995-ös világbajnok fájlalni kezdte a kezét. "Kisebb törésről van szó, semmi komoly" - mondta a Ford csapat szóvivője. "Csak azért kellett helikopterrel kórházba szállítani, mert itt Korzikán ez a legegyszerűbb." McRae a negyedik helyről adta fel a versenyt.

McCrashen kívül a gyári menők közül a finn Mäkinen (Subaru) és a svéd Eriksson (Skoda) nem fejezte be a versenyt; de így járt a tapasztalt francia Thiry (Peugeot) és a Ford fiatalja, a gall Duval is. A tavalyi győztes spanyol Puras idén nem indulhatott.

Panizziék és a Peugeot győzelme abszolút papírforma, az aszfaltot annyira nem szerető, de egyre inkább értő finn Grönholm második helyre klasszis teljesítmény. A világbajnok Burns harmadik pozíciója - a gép tudásán túl - jelzi, az angol kezd megbarátkozni a "kisautóval".

A francia aszfaltmenő Bugalski a végére - McRae bukásának is hála - csak odaért a negyedik helyre, az utolsó gyors az övé volt. Előtte Panizzi diadalmaskodott, miután az első két vasárnapi szakaszt átpihengette (C. McRae és Burns volt ezeken a leggyorsabb).

A Korzika-rali végeredménye:
1. Gilles Panizzi, Hervé Panizzi (francia, Peugeot 206) 3:54:40.3 óra
2. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 206) 40.5 mp hátrány
3. Burns, Reid (brit, Peugeot 206) 52.4 mp h.
4. Bugalski, Chaironi (francia, Citroën Xsara) 2:02.2 perc h.
5. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza) 2:28.2 p. h.
6. Sainz, Moya (spanyol, Ford Focus) 2:32.8 p. h.
7. Delecour, Grataloup (francia, Mitsubishi Lancer) 5:07.8 p. h.
8. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus) 5:20.0 p.h.
9. Loix, Smeets (belga, Hyundai Accent) 6:13.8 p. h.
10. A. McRae, Senior (brit, Mitsubishi Lancer) 6:32.5 p. h.
11. Rovanperä, Pietilainen (finn, Peugeot 206) 6:36.9 p. h.
12. Gardemeister, Lukander (finn, Skoda Octavia) 7:25.7 p. h.
13. Schwarz, Himer (német, Hyundai Accent) 8:02.0 p. h.
14. Kresta, Tomanek (cseh, Skoda Ocatvia) 15:42.6 p. h.

Következik a Katalán-rali, március 21. és 24. között.

Ajánlat:

A vb állása

Korábban:

Továbbra is Panizziék az élen Korzika-ralin

Fórum:

WRC