Társoldalunk:

Kezdődik Baumgartner nagy menetelése

Március 30-án szombaton Sao Paulóban élete első teljes F-3000-es idényét kezdi meg Baumgartner Zsolt, ráadásul mindezt a tavalyi bajnok, a Nordic Racing csapat versenyzőjeként. Baumgartner már hétfő óta Brazíliában tartózkodik, ahol a mérnökökkel és a szerelőkkel az utolsó simításokat végzik azon az autón, mely a márciusi tesztek során sokszor cserbenhagyta őt.

A helyszínen hatalmas az érdeklődés a verseny iránt, mely a szokásoktól eltérően egy nappal a Forma-1-es verseny előtt kerül majd megrendezésre. A Nordic Racing vezetői az első verseny előtt figyelmeztettek arra, hogy két kevés tapasztalattal rendelkező versenyzőjüktől a számukra ismeretlen pályán egyelőre nem várható kiugró eredmény, de hisznek abban, hogy akár Baumgartner Zsolt, akár az ausztrál Ryan Briscoe okozhat meglepetést.

"Egyre nagyobb bennem a feszültség, hiszen életem eddigi legfontosabb évadja kezdődik meg órákon belül" - nyilatkozta Baumgartner. Az idei teszteken rendkívül balszerencsés voltam, hiszen Estorilban egy óriási ütközés részese voltam, és a többi teszten is állandó műszaki gondokkal küszködött a csapat. A balesetet szerencsésen megúsztam, és most már semmi nyoma sincs nyaki fájdalmaimnak. Lelkileg sem viselt meg különösebben az eset, de a későbbi teszteken egyre nehezebben dolgoztam fel, hogy mindig elromlott valami az autón. A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ideálisak legyenek a körülmények, de sajnos mindig közbejött valami váratlan hiba. A történtek ellenére bizakodó vagyok, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy két rossz hónap alatt minden idénre tervezett balszerencsét letudtunk, és mostantól kezdve csak pozitív élményekben lesz részünk. A Brazil Nagydíj előtt sok a kérdőjel, hiszen még soha nem versenyeztem a pályán, ráadásul ez talán a legkiismerhetetlenebb, a legcsalafintább versenypálya az összes közül. Remélem, hogy ennek ellenére sikerül már az első versenyen bizonyítanom, hogy az idei évben érdemes velem számolni. Előzetesen célként azt tűztem ki magam elé, hogy szeretnék a legjobb tíz közé bekerülni Brazíliában. Azt hiszem, ez az elvárása a csapatnak is velem szemben, és úgy gondolom, hogyha nem lesznek műszaki gondjain, akkor meg is felelhetek ennek az elvárásnak."


Derek Mower, a Nordic Racing tulajdonosa a következő szavakkal vezette be a szezont: "Tavaly kivételes évet zártunk, hiszen a csapatversenyben élen végzett a Nordic, és Justin Wilson személyében a mi pilótánk adta a bajnokot is, sőt Tomas Enge révén volt egy harmadik helyünk is. Idén új autóval és két újonc pilótával próbálunk minél jobb eredményeket elérni. Természetesen nem álmodozunk arról, hogy már az idény elején képesek leszünk a tavalyihoz hasonló sikereket elérni, mivel Baumgartner Zsolt és Ryan Briscoe nagyon kevés F-3000-es tapasztalattal rendelkezik. Ennek ellenére harcban leszünk minden versenyen a pontokért, mivel két rendkívül motivált és tehetséges versenyzőről van szó, akik rengeteget dolgoztak az idény előtt, és hiszünk abban, hogy munkájuknak meg lesz a gyümölcse."

Chris Mower csapatfőnök szerint a Brazil Nagydíj különösen nehéz feladat elé állítja majd a csapatot: "Azt hiszem, sok nehézséggel kell megküzdenünk majd az interlagosi pályán, mivel korábban sem Zsolt, sem Ryan nem versenyzett még ezen a ringen. Januárban ugyan mindketten kipróbálhatták pár kör erejéig a pályát, de akkor csak Forma-3-as autóban körözhettek. Sajnos a márciusi tesztelések során nagyon sok technikai problémával küszködtünk, és ez egy kicsit valamennyiünket elbizonytalanított. A fiatal pilóták számára különösen kedvezőtlen volt, hogy a sok műszaki hiba miatt jóval kevesebbet ülhettek az autóban, mint azt szerettük volna. Ennek ellenére Zsolt és Ryan is olyan időket mentek, mint soha korábban, így bízunk benne, hogy már az első versenyen kellemes meglepetést szerezhetnek."

Ajánlat:

Brazil Nagydíj

Korábban:

Baumgartner nincs még megrontva

Fórum:

Baumgartner Fan Club