Tóthék vezetnek az Esztergom ralin

Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő ifj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) kettős vezet az Enternet-Indit-Trade Esztergom rali első napja után.
Vágólapra másolva!

Nem kezdődött valami fényesen az Angyalfi, Kazár kettős számára az Esztergom rali első napja. Reggel ugyanis nem akart beindulni a Subaru Impreza WRC, így Angyalfiéknak ki kellett tolniuk az autót a parc ferméből. Aztán nyolcperces küzdelem árán - a párosnak a szabályok szerint senki sem segíthetett - mégiscsak életre keltették a motort, s Angyalfiéknak annyiban szerencséjük volt, hogy az Esztergom központjában lévő hivatalos rajtot nem késték le, így nem kellett büntetőidővel kezdeniük a versenyt.

A jobb helyezésekre pályázók közül az Érdi, Varga kettős (Subaru Impreza WRC) már az első gyorsaságin csaknem félperces hátrányt szedett össze, aztán a harmadik gyorson a Suzuki gyár mellett felborították kocsijukat, s nem tudták folytatni a versenyt.

A bajnoki címvédő ifj. Tóth János, Tóth Imre kettős az első napot 24,7 másodperces előnnyel fejezte be, annak ellenére, hogy a nap öt gyorsaságijából kettőt Benikék nyertek.

"Fokozatosan javítottunk a kocsi beállításán, hiszen a verseny előtt nem volt módunk tesztelni az autót" - mondta Benik Balázs a célba érkezés után. "Sajnos a negyedik gyorson, amikor már kezdtünk volna jól menni, rámentünk egy nagyobb kőre, eltört egy olajcső és az összekötő, ezért elég sok időt vesztettünk. Azért remélem, sikerül a dobogón befejeznünk a versenyt."

Ifj. Tóth János most nem a megszokott autójával indult, hiszen azt Ausztriából bérli, és ott ezen a héten szintén bajnoki futamot rendeznek. Az erre az alkalomra összeállított kocsi erősen különbözik a régitől, s mint a pilóta mondta, az első nap még az ismerkedésé volt.

Turi Tamás másfél év után ült újra autóba, egy Toyota Corolla WRC-be. A nap végére 33 másodperc hátrányba került a vezető Tóth Imréhez képest, s ezzel a harmadik helyen áll. Mint elmondta, egész nap váltógondokkal küszködött - a gép nem akarta bevenni a sebességeket -, s hozzátette: ez a második napra sem fog változni, mert a szervizcsapat nem tud váltót cserélni.

Az A csoportban és F-2-ben Bútor Róbert a Citroen Saxo Kit-carral fölényesen vezet, s ugyancsak jelentős előnnyel áll az élen az N csoportban az Aschenbrenner vezette Mitsubishi Lancer Evo 5.

A versenyen ma két helyszínen négy gyorsaságit bonyolítanak le, a táv 75 kilométer. A gyorsaságik helyszínei és idejei: Lábatlan-Héreg (30 km, az első kocsi indulási ideje 7.48 és 10.29 óra), Esztergom-kertváros-Strázsahegy (7,5 km, 9.46 és 12.27). Szervizpark Tarjánban 8.23 és 11.04 órakor. Célba érkezés Esztergom, Széchenyi tér 13.17 óra.