Baumgartnernek csak egy körig tartott a verseny

Vágólapra másolva!
Nem sikerült jól Baumgartner Zsolt számára az F-3000-es versenysorozat Barcelonában megrendezett versenye. Az első magyar F-3000-es versenyző az edzések során csak a 16. helyet tudta megszerezni, a versenyen pedig az első körben balesetet szenvedett, és kiesett.
Vágólapra másolva!

Baumgartner a harmadik kanyarban egy előzés közben ütközött a mellette haladó versenyzővel, majd a gumifalnak csapódott és kénytelen volt feladni a versenyt. A történtekről Baumgartner Zsolt a következőket nyilatkozta:

"Sajnos már az időmérő edzések sem úgy sikerültek, ahogyan azt elterveztük a csapattal. Az első körökben nem kockáztattam eleget, pedig akkor volt kellően tiszta a pálya. Később hiába erőlködtem, már nem tudtam javítani az időmön, ami csak a 16. helyhez volt elég. Csapattársam, Ryan Briscoe a 18. helyen kvalifikálta magát, így összességében elmondható, hogy a Nordic autók ezúttal sem szerepeltek jól. A versenyen aztán komoly bizonyítási vágy dolgozott bennem, ami talán túlzott is volt. A rajtnál beragadtam és két vetélytársam is elment mellettem, de a következő két kanyarban mindkettőt vissza tudtam előzni, így a 16. helyen haladva folytattam a versenyt, de sajnos nem sokáig. A harmadik kanyarban az előttem lévő versenyző kicsúszott az ideális ívről, és én belül megpróbáltam elmenni mellette. Sajnos nem sikerült a tervem, mert visszajött a pályára és összeért az autónk, ami azt eredményezte, hogy az én autóm felemelkedett a levegőbe majd nekicsapódtam a gumifalnak. Az autónak letört a szárnya, és defektet is kaptam, így nem tudtam folytatni a versenyt. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúsztam a balesetet, csupán a kezem rándult meg egy kicsit. Sajnálom a történteket, különösen azért, mert úgy gondoltam, hogy Barcelonában jó eredményt érhetek el. A következő versenyre mindenképpen javulnom kell. Nagyon fontos lenne, hogy végre megfelelő eredményt érjünk el az edzésen, és a versenyt ne a vert mezőnyből kelljen kezdeni, mert hátul mindig hatalmas a tolakodás, sok olyan versenyző van, aki túl sokat kockáztat, hiszen hátulról előrejönni csak akkor lehet, ha a szokottnál is agresszívebben vezet az ember. Szóval legközelebb elsősorban egy jó edzésidőben bízom, aztán a versenyen majd meglátjuk, hogy mi lesz, de az első tíz közé mindenképpen szeretnék bejutni."

F3000 versenysorozat, Barcelona:
1. Giorgio Pantano (olasz, Coloni) 51:44.572
2. Enge (cseh, Arden) 0,987 másopderc hátrány
3. Bourdais (francia, Super Nova) 8,159 másopderc hátrány
4. Mauricio (brazil, Red Bull) 11,960 másopderc hátrány
5. Haberfeld (brazil, Astromega) 19,684 másopderc hátrány
6. Toccacelo (olasz, Coloni) 20,383 másopderc hátrány
...
20. Baumgartner Zsolt (magyar, Nordic), kiesett

Korábban:

Baumgartner kilencedik lett Imolában