Kitüntették Zanardit

Vágólapra másolva!
Greg Moore Emlékéremmel tüntették ki Alex Zanardit Torontóban. Az olasz pilóta tavalyi súlyos balesete óta vasárnap először jelent meg autóversenyen.
Vágólapra másolva!

"Rendkívül sokat jelent nekem ez a díj" - mondta Zanardi, aki szeptember 15-én, a németországi Lausitzring bokszutcájából kihajtva ütközött a közel 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival, és sérülései következtében mindkét lábát amputálni kellett.

A Greg Moore Emlékérmet az 1999-ben a fontanai futamon halálos balesetet szenvedett kanadai sztár tiszteletére hozták létre.

Zanardi Torontóban, ahol négy éve győzött a CART-sorozat versenyén, meglátogatta a bokszban a pilótákat, s terveiről is beszélt.

Mi van Zanardival?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29531

"Szeretnék újra megtanulni síelni, de még sejtelmem sincs mit fogok csinálni két-három év múlva. Mindennap tanulnom kell valamit újat, hogy normális életet tudjak élni a családommal" - kezdte az olasz.

Arra a kérdésre, hogy újra beszáll-e az autóversenyzésbe, így válaszolt: "Rengeteg időm van ezen gondolkozni, bár szeretnék egy csapattal együtt dolgozni. Most kedvenc elfoglaltságom, hogy ülök a kertünkben a feleségemmel és a fiammal, s kártyázunk. Lehet ennél szebbet elképzelni?"

A 35 éves Zanardi állhatatosságát jelzi, hogy ő adja majd meg volt vetélytársainak a startjelet szeptember 21-én, a következő lausitzringi futamon.