Társoldalunk:

Baumgartner idei legjobbja

A szezon eddigi legizgalmasabb Forma 3000-es versenyén idei legjobb eredményét érte el Baumgartner Zsolt. A mezőny egyetlen magyar pilótája a 18. pozícióból rajtolva a nyolcadik helyen zárta a Hockenheimringen rendezett futamot.

A Nordic Racing pilótája több balesetet is sikeresen elkerült és annak ellenére végzett nyolcadikként, hogy maga is kétszer lecsúszott az aszfaltról. Jellemző a felújított pályán zajló verseny nehézségére, hogy vasárnap a Forma-1-es mezőnyből is csak kilencen tudták befejezni a futamot.

Baumgartner elégedetten értékelte a Magyar Nagydíj előtti utolsó versenyt: "Sajnos az edzés megint nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért a 18. helyről indulva megpróbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy valami emlékezeteset produkáljak a hazai versenyünk előtt. Sokat kockáztattam, de ügyeltem arra, hogy mindenképpen befejezzem a versenyt."

"Több balesetet is sikerült elkerülnöm, majd az első kicsúszásom után már a pontszerző helyekért csatázhattam volna, amikor a túlzott tempó miatt újra elhagytam a pályát. Ekkor került egyébként elém új csapattársam is. A Nordic Racing vezetői nagyon elégedettek voltak a teljesítményemmel, hiszen az edzéseken nem sikerült megtalálnunk az autó tökéletes egyensúlyát" - tette hozzá a pilóta.

Baumgartner már a Hungarringre készül: "Kiemelték, hogy amikor én is veszélyes helyzetekbe kerültem minden alkalommal komolyabb veszteség nélkül vissza tudtam hozni a pályára az autót és végül előkelő helyen értem célba. Várom a mogyoródi versenyt, mert otthon mindenképpen szeretnék örömet szerezni a sportág rajongóinak. Remélem sikerülni fog."

KAPCSOLÓDÓ CIKK