Társoldalunk:

Baumgartner Forma-1-es terveit támogatja a Coloni

Az első magyar Formula 3000-es versenyzőnek, Baumgartner Zsoltnak egyedülálló lehetőséget hoz az elkövetkező szezon, hiszen a versenysorozat legdinamikusabban fejlődő csapatában, a Coloni Motorsport Team-ben folytatja pályafutását. Enzo Coloni tulajdonos tisztában van Baumgartner Forma-1-es terveivel, s úgy érzi: ebben nagyon sokat segíthetnek neki.

Forrás: ORIGO
Baumgartner Zsolt - immár új F-3000-es autója mellett
A Coloni az F-3000-es mezőny idei évének egyértelmű pozitív szenzációját szolgáltatta azzal, hogy Giorgio Pantano és Enrico Toccacello révén szinte minden futamon versenyben voltak az első helyért. A Coloni pilótái az idei versenysorozatban négy futamot nyertek meg, egyszer végeztek a második helyen, és három alkalommal szerezték meg a harmadik helyet. A csapat vezetői a távozó Giorgio Pantano helyére szerződtették a magyar pilótát, akivel egyéves szerződést kötöttek.

Baumgartner vasárnap óta a Hungaroringen tesztel új csapatával, és már első nap megdöbbentően gyors kört produkált a Coloni-autóval. 1:26.600-as kört ment, ami új pályacsúcs az F-3000-es kategóriában, és sokkal jobb idő, mint a Tomas Enge által idén elért körrekord (1:28.12), ami edzéselsőséget jelentett a számára. Kedden tovább javított eredményén, 1:25.890-es kört autózott, ez igen biztató a jövőre nézve.

A magyar pilóta 2001-ben mutatkozott be a Formula 3000-ben, ahol a Prost Junior csapat versenyzőjeként szerzett tapasztalatot, ezután 2001 novemberében az akkori aktuális bajnokcsapathoz, a Nordic Racing-hez írt alá egy plusz egyéves szerződést. Az elmúlt idény számos értékes tapasztalatot hozott Baumgartner számára, hiszen egy olyan évadon van túl, amely során számos technikai hiba nehezítette a dolgát, ugyanakkor végre megismerhette az F-3000-es versenyeknek otthont adó valamennyi pályát. 

A Nordic első számú pilótájává vált, hiszen mindkét csapattársát (Ryan Briscoe, Ted Björk) rendszeresen legyőzte, ennek ellenére nem volt elégedett csapatával s azzal a jövőképpel, ami a Nordicnál várta volna. A brit istálló anyagi és egyéb problémák miatt alulmotiváltan szerepelt, és a pilóta menedzsmentje úgy ítélte meg, hogy a jövőben szerencsésebb lenne egy bajnoki címre törő csapatot választania. A lehetőség szerencsére adott volt, hiszen az idei Magyar Nagydíjat követően Baumgartnert számos istálló megkereste, a menedzsmentje pedig végül a Coloni csapatát választotta.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK