Társoldalunk:

Rossi rajthoz áll a Brit ralin

Eddig csak terv volt, már biztos: Valentino Rossi, a MotoGP olasz világbajnoka elindul a novemberi Brit ralin egy Peugeot 206 WRC-vel. Tesztvezetésére San Remóban meghívta a kolumbiai Juan Pablo Montoyát is, a Williams F1-menője azonban nem tud menni, nősül. A Forma-1-ben és a CART-sorozatban is megfordult Mark Blundell szintén ralizik majd hazájában, egy 1600-as MG-vel.

EPA
Rossi gokartozni is szeret
Fotó: EPA

Montoya kénytelen volt lemondani Rossi meghívását, nősül. A 23 éves olasz sztármotoros, aki már négy futammal a világbajnoki sorozat vége előtt bebiztosította győzelmét, annak a 206-os Peugeot-nak a San Remó-i tesztelésére invitálta a BMW-Williams kolumbiai pilótáját, amelyikkel rajthoz áll majd a ralivébé utolsó állomásán, a november 14. és 17. között sorra kerülő brit viadalon.

A próbavezetés október 24-én lesz, az F1-es sztár viszont 26-án, Cartagenában összeházasodik barátnőjével, Connie-val. Valentino így "egyedül" marad, sebaj, annál komolyabban tud készülni WRC-premierére.

Rossi már korábban is bizonyított raliautóban, vb-futamon most vesz részt először. Szenvedélye a rali, a Cardiff-központú novemberi versenyen a HF Grifone 206-osával állhat rajthoz. Célja - mint elmondta - nemcsak elkezdeni, de be is fejezni a futamot, hozzáállását, tehetségét ismerve nem a vert mezőnyben...

A tavalyi, utolsó 500-as vb, illetve az idei, első MotoGP hondás (és michelines, innen a kapcsolat, s a lehetőség) legjobbját Carlo Cassina fogja segíteni, a 41 éves olasz többek között a kétszeres világbajnok (1988, 1989), honfitárs Miki Biasionnak navigált.

Nem Rossié lesz az egyetlen új és nagy név a Brit ralin a már megszokottakon kívül, elindul a 36 éves Mark Blundell is, "hazai pályán". A volt F1-es és cartos egy MG ZR Super 1600 volánját tekergeti majd, elmondása szerint rettentően várja a versenyt, nagy a kihívás, a cél nála is a cél.

KAPCSOLÓDÓ CIKK