Grönholm harmadszor nyert a Svéd ralin

Vágólapra másolva!
Nem szakadt meg az elképesztő sorozat, ismét csak skandináv győzött a Svéd ralin, a világbajnokság idei második futamán. A címvédő finn Marcus Grönholm honfitársa, a subarus Tommi Mäkinen és a peugeot-kollega angol Richard Burns előtt végzett az élen, a francia konstruktőr zsinórban negyedszer bizonyult verhetetlennek a havas-hideg viadalon. Összetettben a francia Sebastien Loeb és a skót Colin McRae vezet holtversenyben, illetve csapatuk, a Citroën.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Grönholm csak nyer
Fotó: EPA


Legközelebb a tűzhöz ezúttal az angol Burns ért, a Peugeot 2001-es (akkor még subarus) világbajnoka amúgy nyerni akart, de első oroszlános futamgyőzelme továbbra is várat magára. De nincs oka szomorkodni, remekül ment. Nem tehet arról, hogy Grönholmnak vérében van a versenyzés a hóban (is) - a kétszeres világbajnok nem lassít (13 győzelemnél tart, még egyszer ennyi kellene, hogy ő legyen a legeredményesebb, most McRae-nél a dicsőség 25-tel).

WRChttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=30278Citroen - az év meglepetéscsapata?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51691Mäkinen Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51326A ralivébé állása/sport/automotor/20030126aralivebe.html


Forrás: EPA
Mäkinen összhangban a Subaruval
Fotó: EPA




Forrás: EPA
Ha Sainz nem is, a Citroën végül egész jó eredményt ért el
Fotó: EPA


Bár a gyári versengésből kivonult egy időre a Mitsubishi, többen döngettek privát Lancerekkel, nem is rossz eredménnyel. A Bozian-Peugeot 206-ossal igyekvő cseh Kresta is megmutatta, a fordos Janne Tuohino kicsit elrontotta a végére. M-Sportos társaival egyetemben azért Focusban voltak.