Társoldalunk:

Baumgartner térdsérülés miatt nem tesztel

Az előre tervezettnél később kezdődik az idény Baumgartner Zsolt számára. Az első magyar Forma-3000-es autóversenyző a felkészülés korai szakaszában szenvedett térdsérülését nem heverte ki, így nem ülhetett autóba az idei első hivatalos teszten, amely csütörtökön kezdődött Imolában.

A Coloni csapat magyar versenyzője február elején, Thaiföldön futóedzés közben elesett, és térdkalácszúzódást szenvedett. Baumgartner emiatt két héten át speciális járógépet viselt a lábán, és a hét közepén elvégzett orvosi tesztek szerint már egészségesnek tekinthető, így nincs akadálya annak, hogy autóba üljön. A Forma-1-be törekvő fiatal magyar versenyző ennek ellenére a Coloni csapat vezetőivel történt egyeztetést követően úgy döntött, hogy az első tesztet kihagyja, mivel nem szeretné veszélyeztetni az egész éves szereplését. Baumgartner elutazott ugyan Imolába, de csak szemlélője a tesztnek, és a mérnökökkel egyeztet.

"Amikor a sérülés történt, nagyon megijedtem, és az első röntgenfelvételek is ijesztőek voltak, de szerencsére mégsem volt akkora a baj, mint először gondoltuk. A remek orvosi ellátásnak és a speciális kezelésnek köszönhetően nagyon gyorsan gyógyult a sérülésem, és ma már tökéletesen tudom hajlítani a lábamat, a kuplungot is tudom használni, így például Imolába is a saját autómmal megyek. A közúti autózás és egy teszt persze teljesen más igénybevétel, így a csapatvezetők, valamint az orvosok tanácsára hallgatva kihagyom a tesztet. A következő tréningen természetesen már ott leszek, és mindent megteszek annak érdekében, hogy tökéletesen felkészülten állhassak rajthoz a szezon első versenyén. A sérülésem alatt problémát csupán az okozott, hogy egyfolytában koplalnom kellett, mivel a mozgásszegény életmód miatt vigyáznom kellett a súlyomra. Mindegy, már túl vagyok az egészen, és reményeim szerint hétfőn újra futhatok, úszhatok, azaz hamar bepótolom a lemaradást" - mondta a magyar versenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKK