Társoldalunk:

Sainz leckét adott, Benik is megmutatta

Statisztikázzunk egyet, foglaljunk össze, ha már mindenféle versenyből kaptunk egy kis ízelítőt - csapatról csapatra, versenyzőről versenyzőre.

Citroën

Söprés (1-2-3. hely) a nyitó Montén, pontok Svédországból is, győzelem és negyedik hely a Török ralin, újonctól nem egyszerű, vb-esélyes, punktum. Csapatban élen, 39 pont, nem volt rossz húzás két világbajnokot igazolni...

Az 1995-ös világbajnok McRae-től második, ötödik és negyedik hely, háromból három cél a közvetlen élmezőnyben. Egyéni összetetben ezüst, 17 pont.

Sainztól (világbajnok 1990-ben és 1992-ben) harmadik, kilencedik és első hely, összetett bronz, 16 pont.

Loebtől első, hetedik hely majd kiesés, egyéni ötödik, 12 pont.

Peugeot

Szenvedés a mumus Montén, arany és bronz a kedvenc Svéd ralin, ezüst és csalódás Törökországban. Címvédőként lehetne jobb, ezzel együtt még mindig a legnagyobb esélyes, 31 pont, második hely. Nem tudhatták, hogy murván is az aszfaltmenő Panizzit kellett volna nevezni...

A címvédő, kétszeres világlegjobb (2000, 2002) Grönholmtól 13. és 9. hely, sok szenvedés, közte győzelem Svédországban; hatodik hely, 10 pont.

A 2001-es világbajnok Bunstől ötödik, harmadik és második hely, márcsak egy első kéne, biztosan meglesz. Nem szokott ilyen jól kezdeni, 18 pont, első hely.

"Beton" Panizzi kiesett, nem indult, ötödik, meglepetésre éppen murván villogott, eljön még az ő ideje az aszfaltos versenyeken (nagy meccsek lesznek Loeb és a Xsara ellen), 4 pont, kilencedik hely.

Rovanperä nem indult, majd kétszer kiesett, pech, 0 pont.

Ford

Sok-sok pont Monacóban és Törökországban is, kevesebb a Svéd ralin, masszív, meglepően jó azután, hogy a nagy sztárok (McRae és Sainz) helyett fiatalok a volánnál. Végső aranyra még nem esélyes, de nagyon beleszól, futamot már idén könnyen nyerhet - 25 pont, harmadik hely.

Märtin negyedik, negyedik majd hatodik, kiegyensúlyozottságában az ereje, már csak a futamgyőzelem hibádzik, vélhetően nem sokáig - 13. pont, negyedik.

Duval hetedik, kiesett, harmadik, azaz két pontszerzés, illetve dobogó, kitűnő az újonctól - 8 pont, nyolcadik.

Hirvonen a Montén kiesett, a svéd hóban beért, a török köveken hamar feladta, pontatlan.

Subaru

Leszereplés a Montén, szép futam Svédországban, nyögvenyelés a Török ralin, az új Impreza gyönyörű és erős, jól is megy, de. Nem valószínű, hogy versenyben lehet a végső győzelemért - 13 pont, negyedik hely.

A négyszeres világbajnok (1996-1999) Mäkinen kiesett, második majd nyolcadik, peches, ígéretes, jobbat érdemelne - 9 pont, hetedik hely.

Solberg kiesett, hatodik, kiesett, eddig nem a tavalyi második éve ez, pedig világbajnok akar lenni - 3 pont, tizedik hely.

Skoda

Pontszerzés mindhárom futamon, siker a méretes, robusztus Octaviával bajlódó csapatnak. No de jön a Fabia WRC, tán nyáron, ígéretes, a cél persze csak a Hyundai verése lehet - 6 pont, ötödik hely.

Gardemeister kiesett, nyolcadik, hetedik, remek - 3 pont, tizedik hely.

Az 1994-es világbajnok Auriol még pontatlan, kilencedik, tizennyolcadik és kiesett, Fabia kéne neki nagyon.

Hyundai

Monacón kívül pont nélkül, meg a szükséges komoly pénzügyi háttér híján is, cél a Skoda befogása - 3 pont, hatodik hely.

Schwarz nyolcadik, tizenharmadik, kiesett - 1 pont, 13. hely.

Loix kiesett és kétszer tizedik, pontatlan még.

A privát versenyzők közül eddig Robert (Peuegot) tudott ponto(ka)t szerezni Monacóban, az amúgy gyári Peugeot-pilóta Panizzi éppen nem csapattagként lett ugye ötödik a Török ralin.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK