Társoldalunk:

Ralivébé 2003

Citroën

PSA-éknál úgy gondolták, bedobnak a házból egy ellent a három éve verhetetlen Peugeot-nak. A terv bejött, s végül a trónkövetelő jött ki győztesen. Mert kiegyensúlyozottabb és megbízhatóbb volt, s mert rengeteget fejlődött murván. Aszfalton hozta a várt sikereket - megérdemelten nyert. Kár, hogy egy érthetetlen párizsi döntés miatt Loeb nem adhatott bele mindent a záró Brit ralin - tarolhatott volna, nemcsak a konstrukőri meccsen, de egyéniben is világbajnok lehetne a Citroën.

Peugeot

Az öregecske 206-os nem tudta tartani a lépést a Xsarákkal, voltak jó pillanatai, de nem sok. Három év trónolás (3+2 vb-cím) után hát váltani kell, gőzerővel fejlesztik a 307-est. Közel nem volt olyan megbízható és gyors a Peugeot, mint azt megszokhattuk az elmúlt esztendőkben, az új szponzor érkezése, az ezüstösből lett piros fényezés nem hozott szerencsét.

Subaru

Gyenge kezdést követően úgy féltávnál talált magára sokak nagy kedvence, s a nagy hajrázás közepette a Pirelli abroncsoknak hála aszfalton is verte a mezőnyt. Meglett voltaképp simán a csapatbronz, meg hát az egyéni világbajnok autója is Impreza, jó év volt a Subarunak. És még jobb lehet a 2004-es.

Ford

Az új Focus a legjobb, a leggyorsabb - mondták, mondják nem kevesen, és nemcsak Fordék. Hogy nem lett meg a harmadik hely, tán sebaj, a jövő a kékoválosoké. Gyermekbetegségeken túl, kiforrva, felnőve bizony így történhet. Már ha lesz pénz az induláshoz.

Skoda

Az Octavia nagy volt, robusztus, elnyűhetetlen. Az új Fabia kisebb, egyelőre viszont rengeteg a hibája, gyenge, eredménytelen. Jövőre nem is tapasztalhatunk friss fejlesztéseket, mert nem neveznek a teljes programba, reméljük, egyszer majd ütőképes cseh gépet csodálhatunk az elitben.

Hyundai

Tavaly egy-két meglepő eredménnyel még csak feltűntek a koreaiak, az idei szezon bezzeg nagyon rosszul sikeredett számukra. A hajrában már el sem indultak, sőt bejelentették, leghamarabb 2006-ban raliznak megint. Viszlát!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK