Életveszélyben az új-zélandi ralipilóta

Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban szállították kórházba Possum Bourne neves új-zélandi raliversenyzőt, miután egy hétvégi futamra készülve, civilként Subarujával frontálisan ütközött egy másik gépkocsival.
Vágólapra másolva!

A Race To The Sky elnevezésű queenstowni versenyre készülő, a vb-sorozaton is részt vevő pilóta fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett, s több helyen eltört a lába, jelenleg az intenzív osztályon kezelik.

possumbourne.co.nzhttp://www.possumbourne.co.nz/index.html

Bourne a napokban ünnepelte 47. születésnapját, több mint húsz éve van a szakmában, számos kisebb-nagyobb futamon diadalmaskodott. Új-Zéland egyetlen profi raliversenyzője 35 világbajnoki futamon indult, a legutóbbin nem ért célba.

Új-Zéland, de - például hét ausztrál bajnoki címe révén is - tán mondhatni, Óceánia hőse nem versenyautóban ült, amikor megtörtént a baleset, a mentőbrigádnak egy óra kellett, hogy kiszabadítsák a kocsi roncsai közül.

A másik autó vezetője, a szintén a szombati ralira edző Mike Baltrop is megsérült, az ő állapota stabil. Állítólag egyikük sem ment gyorsan, még hatvannal sem.