Kisék a 11. helyen zártak Marokkóban

Vágólapra másolva!
Az utolsó, hétfői szakaszon a Kis Sándor, Czeglédi Péter kettős tizenegyedikként zárt, és összetettben is ugyanezen a helyen végzett a tereprali Világkupa-sorozat marokkói versenyén. A Palik László, Darázsi Gábor duó tizenkilencedik lett. Győzött a dél-afrikai de Villiers, Thorner páros.
Vágólapra másolva!

A kimerítő és embertpróbáló küzdelem a hőséggel, a homokkal és a sziklákkal a Kis, Czeglédi párosnak már nem volt idegen. A tavalyi versenyen kategóriájukban 17-ek lettek, azóta megjárták Spanyolországot, Egyiptomot, a jubileumi Dakar útvonalait és még számos hazai versenyen is részt vettek.

Június 5-én ismét rajthoz álltak a marokkói Erfúd városában a Dakart is megjárt Nissan Navara Pick Uppal. Kis Sándor és Czeglédi Péter mellett a másik négy "dakar hős" is nekivágott a majd 1800 km-es futamnak. Szalay Balázs és Laklóth Aladár a már megszokott Jeep Cherokee-val, Palik László és Darázsi Gábor viszont egy Range Rover Bowlerrel indult útnak. A célba ért 35 motoros és 31 autós - köztük a két magyar páros -bátran mondhatja el magáról, hogy készen áll a következő sivatagi megmérettetésre, az Egyiptom-ralira.

Az 5. és egyben utolsó etapja volt a verseny "legkönnyebb" szakasza. Uirganból indult a mezőny és csak egy speciál szakaszon kellett teljesíteni. A táv 228 km volt, melyből a gyorsasági rész 123 km.

5. szakasz: Uirgan-Marrákes 228 mm (123 km gyorsasági):
1. Sousa, Magne (portugál, Mitsubishi) 1:39:04 ó
...11. Kis Sándor, Czeglédi Péter (Nissan Navara Pick Up) 1:47:02
...28. Palik László, Darázsi Gábor (Range Rover Bowler) 2:07:45

az összetettben:
1. De Villiers, Thorner (dél-afrikai, Nissan) 15:38:06 ó
...11. Kis, Czeglédi 20:47:08
...19. Palik, Darázsi 27:30:52