Képgaléria az Akropolisz-raliról

Vágólapra másolva!
Túl a hatodik versenyen a ralivébé mezőnye, a jubileumi, 50. Akropolisz-ralit Markko Märtin nyerte Forddal. A 27 éves észt kiválóságnak egyszer felcsapódott motorháztetővel, "vakon" kellett autóznia, ám ez sem akadályozta abban, hogy megszerezze pályafutása első futamgyőzelmét.
Vágólapra másolva!

Zsinórban negyedszer nyert az Akropoliszon a Ford, az új Focusnak viszont ez volt az első győzelme, nem is akármilyen. Míg versenyben volt, a belga Duval is felettébb gyorsan terelgette a nemcsak műszakiakban, de külsőleg is alaposan megújult Fordot, a finn Hirvonen sem vallott szégyent egy korábbi típussal. Többen privát Focus WRC-vel iparkodtak, közülük a valaha volt legfiatalabbként rajtoló finn Latvala is szépen bizonyított.

Bezzeg az elsőségért csatázó PSA-konszertesók egyike sem tudott nyerni, mondjuk a világbajnok, az elmúlt években egyeduralkodó Peugeot-nak még sosem sikerült, mumus a görög viadal. A finn Grönholm kiesett, az angol Burns és a finn Rovanperä "csak" pontokat gyűjtött, ahogy az ezúttal privát, francia Panizzi is.

A Citroënnek ismét a spanyol Sainz szállította az eredményt, a skót McRae épphogy pontot kapott, a francia Loeb kiesett. A spanyol Sola privát Xsarájával mutogatta magát. A Subarunak egész jó versenye volt: a norvég Solberg és a finn Mäkinen is elemében volt.

A Fabia WRC-t a Német ralin bevető Skoda újfent pontot szerzett - ezúttal a francia Auriol révén - az Octaviával, a Hyundai ismét hoppon maradt. Jó, kemény rali volt, méltó a hagyományokhoz. Märtin pedig nagyon megérdemelte a sikert, ünnepelt, ünnepelték is rendesen. Lesz még ilyen, mármint hogy az észt elveri az összes riválist, az biztos.

Nézzen bele az Akropolisz-raliról készített képgalériánkba!