Képgaléria a Ciprusi raliról

Vágólapra másolva!
Embertelen forróság, por és kövek, a szezon legnehezebb versenyén van túl a ralivébé mezőnye. Kevesen értek célba, a menők többségének kiesésével zöldfülűek is vb-pontokhoz jutottak.
Vágólapra másolva!

A kenyai Szafari-rali (a hírek és remények szerint csak ideiglenes) búcsújával a ciprusi futam érdemelte ki azt a kétes dicsőséget, hogy a győztesen és a meglepetésre pontokat szerzőkön kívül kábé senki se szeresse, sőt pokolba kívánja.

A szörnyű "utak", a szárazság és kiváltképp a rekkenő hőség okán. Negyven fok árnyékban, napon ki tudja mennyi, az autókban, versenytempóban meg még több. Ha egyes gépekbe raktak is klímát, nem működött vagy nem működtették, ne csökkentse a motor teljesítményét.

A csak negyedik szezon óta vb-futam ciprusi verseny ezzel valószínűleg búcsúzik is - túl sok a hasonló futamból (Akropolisz, Törökország). Visszatérne Kenya, ácsingózik Mexikó, meglátjuk.

Solberg mindenesetre szép emlékeket őriz majd, pályafutása második győzelmét aratta. A norvég subarus gondtalan autózással, nagy fölénnyel nyert a szintén remekelő finn Rovanperä (Peugeot) és a Cipruson először próbálkozó francia Loeb (Citroen) előtt.

Képek a 2003-as Ciprusi raliról.