Janikáék nyertek a Veszprém-ralin

Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő ifj. Tóth János, Tóth Imre kettős simán nyerte a Veszprém-ralit, az országos bajnokság 5. futamát. A második helyen a Benik, Somogyi duó, a harmadikon a Tagai I., Tagai R. páros végzett.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint fél perces hátránnyal és négy szakaszgyőzelemmel lett második az OMV Best Racing Team párosa, a Benik Balázs, Somogyi Pál kettős. Az első napon a hatalmas por miatt begyűjtött hátrányukat még értelmetlen kockáztatással sem tudták volna ledolgozni, ezért a duó terve néhány szakaszgyőzelem begyűjtése és a biztos pontszerzés volt.

"Ma több mint fél percet kellett volna alig több, mint 60 kilométeren belül ledolgozni, ami ilyen szoros verseny mellett lehetetlen, ha az ellenfelek nem hibáznak. Értelmetlen száguldásba pedig nem akartunk belemenni, ám szakaszokat mindenképpen akartunk még nyerni. Ez sikerült is, így valamennyire kárpótoltuk magunkat az első napért. Az utolsó körben már próbáltunk a nézőknek is autózni, hogy egy szép élménnyel mehessenek haza. Számunkra nem teljes az öröm, hiszen a kezünkben több is benne volt, de olyan hátrányunk volt a nagy por miatt, amit nem tudtunk ledolgozni. Remélem, ez az eset tanulsággal szolgál a jövőre nézve, és máskor nem fordulhat elő, hogy a versenyzőket eleve hátrányos helyzet elé állítják. Továbbra is vezetjük a bajnokságot, bár az előnyünk csökkent öt ponttal a bajnoki cím védőjéhez képest. Három verseny van még hátra, köztük egy szorzós is, ahol mindenképpen jól kell szerepelnünk" - mondta a verseny után Benik Balázs.

Veszprém-rali, végeredmény:
1. ifj. Tóth J., Tóth I. (Bomba! Rallye Team, Peugeot 206 WRC) 1:32:36.2 ó
2. Benik, Somogyi (OMW Best Racing Team, Ford Focus WRC) 1:33:04.1
3. Tagai I., Tagai R. (Intermédia Motorsport, Subaru Impreza WRC) 1:35:06.6
4. Turi, Kerék I. (Botka Sport Club, Mitsubishi Lancer EVO) 1:39:17.3
5. Posta, Szabó K. (Pi-Do Racing Team, Mitsubishi Lancer EVO) 1:41:44.2
6. Herczig N., Herczig R. (Citroen-Total Rallye Team, Citroen Saxo) 1:42:20.03