Bunkoczi lesz Szalay navigátora a Dakaron

Vágólapra másolva!
A hazai bajnokságból ismert Bunkoczi László lesz Szalay Balázs navigátora a január 1-jén kezdődő 26. Dakar-ralin.
Vágólapra másolva!

"Életem talán legnagyobb vágya teljesült ezzel a rendkívül megtisztelő, de nagyon kemény kihívással" - mondta Bunkoczi a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Az is eldőlt, hogy a kamionosok között versenyző Darázsi László mellett az a Tagai Róbert lesz a navigátor, aki testvérével Tamással az abszolút versenyben a hetedik helyen végzett a szombaton befejeződött rali ob-n.

Szalay az új esztendő első napján rajtoló Dakar-2004-en az eddig használt Chevrolet Blazer helyett Opel Fronterával indul. A nevezések szerint 180 motor, 120 autó és 60 kamion áll rajthoz. Szalay idén ötödször vágott neki a Dakar-ralinak, ezúttal Laklóth Aladárral. Eddig egyszer fejezte be a viadalt, 2000-ben Jakab Tamással az 59. helyen zárt. Tavaly Palik László volt a navigátora, akkor a 9. szakasz jelentette számukra a végállomást.

Szalay először 1996-ban próbálkozott Papp Ferenccel - a Granada-Dakaron -, s versenyen kívül ért célba, miután csak hat napig volt értékelhető a teljesítménye. Két évvel később, a 20. Párizs-Dakaron a nyolcadik napig a legjobb 50 között szerepelt az amerikai Curt Leduckel, de ekkor a túl sok időveszteség miatt kénytelen volt feladni a viadalt.