Topless krampusz, motoros a puttonyban

Vágólapra másolva!
A borsos jegyárak ellenére telt ház fogadta a Budapest Arénában a freestyle motocross show résztvevőit.
Vágólapra másolva!

Repkedő motorosok, akik néha fejjel lefelé, néha terpeszugrásban, esetleg egy szaltóval hívják fel magukra a figyelmet. Persze nem ugrálnak csak úgy bele a nagyvilágba, hiszen minden mozdulatnak koreográfiája és szabályai vannak. Vannak olyanok, melyeket a kormányon hajtanak végre, vannak a motoron fekve és az ülésen kézen állva bemutatottak. Néha a versenyző vízszintesen a gép felett lebeg, s persze előfordulnak teljesen egyedi trükkök is.

S hogy kik azok, akik ezeket a hajmeresztő mutatványokat előadták: többek között Ronnie Renner, az amerikai fenegyerek, aki szinte mindent tud a sportágról, "Mad" Mike Jones, a sportág másik nagy ásza, valamint a mi szívünknek kedves fiúk. Az elődöntőkbe végül négy magyar jutott: Szabolcs "Totó" Attila, Lamos "Lamson" Attila, valamint Kerner László és Hujbert Péter. Közülük végül Hujbert jutott a döntőbe, mellette három amerikainak (Jesse Olson és a már említett Renner, valamint Jones) sikerült ugyanez.

Persze nem a versengés volt a legfontosabb, hiszen sokkal inkább volt ez show, mint komoly megmérettetés. Nem is lehet halálosan komolyan venni egy olyan viadalt, melynek felvezetésében félmeztelen krampuszlányok és puttonyban ülő motorversenyzők érkeznek a "pódiumra". Ez is a műsor része volt ugyanúgy, ahogyan a trükkök, a felbőgő motorok és a vakmerő mutatványok.