Vágólapra másolva!
Lennox Lewis korábbi nehézsúlyú világbajnok profi ökölvívó hétfőn cáfolta a Sunday Mirror azon értesülését, mely szerint Vitalij Klicsko ellen visszatérne a ringbe.

"Szeretném megismételni, amit 2004 februárjában a visszavonulásomkor mondtam. Örülök, hogy a csúcson fejezhetem be pályafutásom, s így azon kevés nehézsúlyú bajnok közé tartozhatok, akik a trónon hagyják abba, s nem térnek vissza soha a szorítóba" - jelentette ki a 39 éves brit legenda, Gene Tunney és Rocky Marciano után a harmadik nehézsúlyú öklöző, aki karrierjét uralkodó világbajnokként fejezte be.

A vasárnapi újsághír szerint Lewis hajlandó lenne ismét megmérkőzni legutóbbi riválisával, Vitalij Klicskóval, aki korábban többször hangoztatta, a brit bokszoló nem mer kiállni ellene.

Lewis profi mérlege: 41 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen. Visszavonulásakor ő volt a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú profi világbajnoka, azóta éppen Vitalij Klicsko szerezte meg a címet.

Lewis 1993-ban lett először világbajnok, miután a WBC üresen maradt trónjáért vívott találkozón legyőzte Tony Tuckert. Címét egy évvel később Oliver McCall-lal szemben vesztette el, aki kiütötte őt a második menetben. 1997-ben aztán visszavágott McCallnak, így újra övé lett az öv. Pályafutása csúcsára 1999. november 13-án ért el, amikor második találkozójukon - a döntetlenre végződött ütközetüket követően - legyőzte Evander Holyfieldet, így egyesítette három nagy szervezet (WBC, IBF, WBA) nehézsúlyú világbajnoki címét.

McCall mellett csupán egy öklöző, az amerikai Hasim Rahman tudta legyőzni Lewist, de utóbbi a 2001. április 21-ei kudarcért még abban az évben visszavágott.