Vágólapra másolva!
Az ukrán Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka szombaton, Mannheimben az amerikai Ray Austin ellen védheti meg újra címét.

"A felkészülésem jól sikerült, remélem ezt be is tudom bizonyítani szombaton. Minél korábban szeretném eldönteni a mérkőzést, lehetőleg már az első négy menet valamelyikében" - mondta magabiztosan az ukrán bokszoló, majd hozzátette: "Még sokáig meg akarom tartani az övemet."

A 30 éves öklöző tavaly április 22-én került az IBF trónjára, miután a hetedik menetben kiütötte az amerikai Chris Byrdöt. Tavaly novemberében pedig megvédte címét az amerikai Calvin Brock ellen.

A kihívó Austin, aki 28 évesen kezdte profi karrierjét, jó sorozatot tudhat magáénak, hisz 2001 júliusa óta 13 mérkőzésen nem szenvedett vereséget. Így érthető az ő magabiztossága is: "Nem ijedek meg Klicskótól! Két nagy egyéniség csatája lesz ez, és én meg fogom mutatni, hogy nem a véletlen műve a hat éve tartó veretlenségi szériám. Mindenképpen nyerni szeretnék."

Az amerikai sportoló legutóbb tavaly júliusban lépett a kötelek közé az orosz Szultan Ibragimov ellen. Fordulatos csatájukat mindhárom pontozó másképp látta (115-111, 112-114, 113-113), így a mérkőzésvezető döntetlent hirdetett.