Vágólapra másolva!
Evander Holyfield úgy akar felhagyni a boksszal, hogy előbb még - a királykategóriában példátlan módon - ötödszörre is profivilágbajnoki címet szerez nehézsúlyban. Erről maga a 44 éves amerikai beszélt a texasi El Pasóban, ahol június 30-án küzd majd meg honfitársával, Lou Savaresével, aki egyébként távolmaradt a nem világbajnoki titulusért zajló meccsüket hivatalosan is bejelentő sajtókonferencián.

Holyfield nem véletlenül ragaszkodik texasi színhelyhez: az ökölvívással felhagyó, majd két éve a kötelek közé visszatérő klasszis mindhárom itt rendezett meccsét megnyerte, a legutóbbit Corpus Christiben, ahol a 3. menetben leléptették ellene Vinny Maddalone-t.

Holyfield három és fél évtizede tartó ringpályafutása alatt eddig 51 mérkőzést vívott, s két döntetlen mellett 8 vereséget szedett össze, miközben 41-et megnyert, 27-et KO-val. Az újrakezdés további két áldozata Jeremy Bates és Fres Oquendo volt, előbbit - a kétéves szorítószünetnek véget vetve - tavaly augusztusban, utóbbit pedig novemberben késztette megadásra.

Forrás: EPA

Savarese ellen is esélyesebbnek számít, 41 esztendős riválisának mérlege 6 vereség és 46 győzelem, benne 38 kiütéssel.

"Folytatom, mert nehézsúlyú bajnokként akarok visszavonulni" - mondta a sajtókonferencián Holyfield, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget évei számának. - "A kor nem számít, bár kétségtelen tény, hogy manapság már nem ugyanúgy és nem ugyanannyit készülök egy meccsemre, mint amikor első világbajnoki címemet megszereztem 28 esztendősen. Az egyik nap futok, a következőn pihenek, mert már nem bírom naponta ugyanazt a mennyiséget. A testem már nem engedelmeskedik."