Vágólapra másolva!
Sajtóinformáció alapján az amerikai Tony Thompson ellen igyekszik majd megvédeni a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött világbajnoki címét Vlagyimir Klicsko.

A 32 éves ukrán öklöző, aki a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka is, erről a német Bildnek nyilatkozott. "A csata júliusban lesz, Németországban" - idézte őt a lap.

Klicsko február 23-án, a New York-i Madison Square Gardenben egyhangú pontozással győzte le az orosz Szultan Ibragimovot. Azon a mérkőzésen az ukrán bokszoló az IBF és az IBO, riválisa pedig a WBO legjobbjaként lépett ringbe.

Klicsko az eddigi 53 mérkőzéséből 50-et nyert meg - 44-et kiütéssel -, és három alkalommal kapott ki. Leendő ellenfele 36 esztendős, s profi pályafutása során 31 győzelmet aratott - ebből 19-et kiütéssel -, emellett pedig egy vereséget szenvedett el.

Az ukrán öklöző arról is beszélt a Bildnek, hogy az év végén vagy a jövő év elején az orosz Alekszandr Povetkinnel találkozik. Annak a mérkőzésnek a tétje az IBF-cím lesz. A 2004-ben olimpiai bajnok 28 éves Povetkin mostanáig mind a 15 profi mérkőzését megnyerte, közülük 11-et idő előtt fejezett be.