Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka továbbra is hisz abban, hogy karrierje során még találkozik komoly ellenféllel és várja a nagy lehetőséget.

A 33 éves klasszis kapcsolata - amint arról több magyar lap beszámolt - megromlott klubjával, a hamburgi Universum Box-Promotionnel, így azt sem tudja pontosan, mikor állhat újra a kötelek közé.

"Azt tudom, hogy ha a csapattársamat, Jürgen Brähmert elítélik, akkor nekem kell majd beugranom november 22-én helyette. Egyelőre nem tudom, ebben az esetben ki lenne az ellenfél, de valószínűleg nem Hugo Hernán Garay, mint ahogyan az több helyen is megjelent" - nyilatkozta Erdei, aki 29/0-s profi győzelmi mérleggel büszkélkedhet, közte 17 kiütéssel.

"Jó erőben, folyamatosan munkában vagyok, nincs ezzel semmi gond" - válaszolta Erdei arra a kérdésre, hogy beugróként formába tudna-e lendülni ilyen rövid idő alatt.

"Madár" eddigi utolsó meccsét április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen vívta, és egyhangú pontozással nyert. Ezt követően egy német sportlapnak adott nyilatkozata miatt azonban összetűzésbe került a klubvezetéssel, amellyel azóta gyakorlatilag megszakadt a kapcsolata.

"Kicsit beletörődtem már a helyzetembe, nem várok különösebben semmit, ha bokszolok, bokszolok, ha nem, nem. Persze jó lenne végre a szorítóban állni, főleg, hogy ebből élek. Rajtam soha nem múlt semmi, úgy gondolom, az Universumnál talán túl későn jöttek rá a dolgokra, valószínűleg meglepődtek azon, hogy veretlen tudok maradni" - tette hozzá Erdei.

Az amatőrként Sydneyben olimpiai bronzérmes öklöző korábban többször is elmondta, hogy tudja, mikor fog visszavonulni, ám addig mindenképpen szeretne még összetalálkozni egy magasan jegyzett ellenféllel: "Amikor elérem azt a meccsszámot, amit kitűztem magam elé, befejezem. Hiszek benne, hogy még eljöhet az én időm, és egy igazi ellenféllel ütközhetek meg a ringben."