Vágólapra másolva!
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg automatikusan Balzsay Károly szövetségi kapitány december 31-én lejáró szerződését, hanem pályázatot ír ki a posztra.

"Egy új, hosszú távú szakmai programot szeretnénk megalkotni, ennek egyik eleme a pályáztatás. Ez nálunk eddig nem volt, de több más szövetségnél jól bevált - mondta Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke. "A pályázat kiírását és a beérkező anyagok értékelését egy külön bizottság végzi majd."

A sportvezető jelezte, hogy természetesen Balzsay Károly is pályázhat, s véleménye szerint valószínűleg pályázni is fog a kapitányságért. "A pályáztatással semmi gond sincs, egyetértek vele. Mégis most úgy gondolom, hogy nem nyújtok be anyagot a poszt elnyeréséért. Olyan támadások értek, amiket nem érzek jogosnak, ilyen hangulatban pedig nem látom értelmét a munkának" - nyilatkozott Balzsay.

A szakvezető az ülésen előterjesztette a novemberi liverpooli Európa-bajnokságra utazó versenyzők névsorát, amit elfogadott az elnökség. Kiderült, az olimpia után profinak álló Bedák Pál annak ellenére sem vesz részt a kontinensviadalon, hogy pályafutása új szakaszának első mérkőzésére csak decemberben kerül sor. Korábban úgy volt, hogy a 2005-ös világbajnoki ezüstérmes bokszolhat az Eb-n, de nem tudja hozni a 48 kg-os súlyt, ezért lemondta a szereplést.

A testület szintén határozott arról, hogy a MÖSZ Kovács István, olimpiai, illetve amatőr és profi világbajnokot jelölteti majd a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségébe.