Vágólapra másolva!
Lennox Lewis egykori edzője, Emanuel Steward szerint nem elképzelhetetlen, hogy tanítványa egyszer még visszatér a profi boksz világába, s újra összeméri erejét Vitalij Klicskóval. Az ukrán klasszis, aki jelenleg a Bokszvilágtanács (WBC) övét birtokolja, ráadásul nem kevesebbet állít, mint azt: ő tudja, hogy Lewis fontolgatja visszatérését.

A két csillag 2003. június 21-én, Los Angelesben bokszolt egymással, a csata végül a címvédő Lewis sikerével végződött, miután a valamennyi pontozónál vezető Klicskót a hatodik menet után sérülés miatt leléptették.

Lewis 2004. február 6-án jelentette be visszavonulását, s bár azóta többször felmerült, esetleg visszatér, természetesen ez sohasem történt meg.

"Azt hallottam, Lennox Lewis ismét fontolgatja, hogy visszatér a ringbe" - nyilatkozta vasárnap Vitalij Klicsko a Radio Five Live-nak. "Ki tudja? Semmi sem lehetetlen. Lewis megígérte nekem - s mind úriember, remélem, tartja a szavát -, hogy lesz második összecsapás. Én jó példát mutattam neki, hiszen négy év után visszatértem, s világbajnok lettem. Ha Lennox hivatalosan is bejelentené, kész a harcra, nagyszerű lenne."

"Nagyon szeretném látni a csata második hat menetét" - mondta Emanuel Steward, Lewis korábbi edzője, utalva arra, hogy az öt évvel ezelőtti csata félbeszakadt. "Olyan ez, mint a film, amelyben a kamera egyszer csak megáll, de az ember kíváncsi a mielőbbi folytatásra. Lennoxnál sohasem lehet tudni. Az utolsó fejezetet meg kell még írnia."

Forrás: AFP

Lewis feleségével és gyermekeivel Jamaicában él, s a The Guardian érdeklődésére megerősítette, korábban sokat gondolkodott a visszatérésen. "Mindig felteszem a kérdést magamnak: szükségem van nekem erre? A válaszom, nem. Sokan mondják, ismét meg kellene küzdenem Klicskóval, de nem értem, miért. Legyőztem őt, miért kockáztassak? Sokkal fontosabb számomra, hogy Gene Tunney és Rocky Marciano mellett én vagyok a harmadik nehézsúlyú, aki pályafutását uralkodó világbajnokként fejezte be. Ez történelem."