Vágólapra másolva!
Háborút hirdetett Vlagyimir és Vitalij Klicsko ellen David Haye. Az angol nehézsúlyú profi ökölvívó elmondása szerint felkészült arra, hogy június 20-án összemérje erejét Vlagyimirrel, ennek megfelelően olyan pólóban jelent meg a csütörtöki, gelsenkircheni sajtótájékoztatón, amelyen az ukrán testvérpár letépett fejével pózolva ábrázolta őt grafikusa.

David Haye megerősítette, hogy három mérkőzésre szóló szerződést kötött a Klicsko testvérekkel, ez volt az ára annak, hogy június 20-án megmérkőzhessen az egyesített bajnok Vlagyimirrel a Schalke-Arenában.

"Mindez jól mutatja a Klicsko fivérek mentalitását, hogy mennyire puhányok. Ezek nem igazi bajnokok, nem hisznek benne, hogy ők a legjobbak. Ha ennyire biztosak lennének benne, hogy legyőznek, akkor miért kényszerítenének rám egy ilyen ostoba szerződést? Ez ultimátum volt, ha nem írom alá, akkor nincs meccs. De néha megvan kötve a kezed, és én belementem. Ha kiütöttem Vlagyimirt, akkor majd millió év múlva sem akar majd bunyózni ellenem, és ha majd Vitalijt is kiütöm, akkor neki is vége. Szóval nem hiszem, hogy lesz harmadik meccs, hacsak az egyik nagybácsi nem kerül elő" - nyilatkozta Haye.

"Be fogom bizonyítani, hogy én vagyok a világon a legjobb" - állította a magát Hayemaker becenévvel illető bunyós. "Minden idők legnagyobb nehézsúlyú mérkőzése lesz, de ez csak egy legenda kezdetét jelenti majd."

A 28 esztendős Haye 23 profi mérkőzése közül 22-t megnyert (21-et kiütéssel), egyetlen vereségét 2004-ben Carl Thompson ellen szenvedte el. A cirkálósúlyból a nehézsúlyúak közé lépve azonban mindössze egyszer lépett ringbe, novemberben Monte Barrett ellen diadalmaskodott.

Vlagyimir Klicsko (46-3) úgy véli, a 12. menetben kiüti Haye-t. "Megértem őt, hiszen még fiatal és szemtelen. De azt tanácsolnám, érzelmeit tartogassa inkább a szorítóra. Meg fogom leckéztetni."