Vágólapra másolva!
Bejbut Sumenov, napjaink egyik legígéretesebb félnehézsúlyú bokszolója komoly terveket szövöget. A nagy világszervezeteknél is előkelő helyen rangsorolt kazah bunyós jelenleg a május 9-én esedékes Alejandro Berrio elleni mérkőzésére készül, és annyira biztos a győzelmében, hogy máris nyilvános kihívást intézett a WBO világbajnokához, Erdei Zsolthoz.

"Felvettük a kapcsolatot az Universum Box Promotion vezetőivel, hogy tető alá hozzunk egy Erdei-Shumenov összecsapást" - montda Csingiz Sumenov, Bejbut testvére, akivel együtt irányítják a KZ Event Productions nevű promóciós céget. "Ígéretet kaptunk arra, hogy reagálnak az ajánlatunkra, és elkezdjük a tárgyalásokat. Berrio veszélyes bokszoló, nem akarjuk lebecsülni, de Erdei az igazi célpontunk."

Beibut korábban legyőzött már egy korábbi világbajnokot, Montell Griffint, egy világbajnoki kihívót, Epifanio Mendozát, és Berrio személyében most újra egy volt bajnokkal csaphat össze.

"Kihívtuk már Clinton Woodst, Glen Johnsont, Julio Cesar Gonzalezt és Byron Mitchellt, de egyikük sem akart Bejbuttal kiállni. Az ellenfelek minőségét tartjuk a legfontosabbnak, és nem a legyőzöttek mennyiségét. Bejbut még csak 7 mérkőzést vívott, de meg kell nézni, hogy ez idő alatt kiket vert meg. Leon Spinks a 8. összecsapásán már Muhammad Alival küzdhetett meg, és le is győzte. Soha nem akartunk csak azért bokszolni ismeretlenekkel, hogy Bejbut rekordját javítsuk, sokkal inkább a korábbi, vagy jelenlegi világbajnokokkal akarunk bokszolni. Erdeinek augusztus 22-ére címvédés van betervezve, de még nincs ellenfele. Mi készen állunk a mérkőzésre, és vállaljuk a megmérettetést" - zárta nyilatkozatát Csingiz Sumenov.

A mérvadó független ranglisták közül Sumenov a Boxrecnél a 14., a Fightnewsnál a 16. helyen áll. Erdeit előbbi a 7., utóbbi pedig a 4. helyre rangsorolja.

www.profiboksz.hu